Posted by / miercuri, 7 septembrie 2016 / No comments / ,

Potrivește ceasul organismului după ceasul chinezesc!Publicitate
Un articol de Razvan

Pe langa sistemele corporale deja cunoscute, precum sistemul limfatic si sistemul nervos, organismul uman este proiectat sa contina si un sistem energetic dispus pe meridiane. Aceste meridiane sunt de fapt canale nu foarte diferite de vasele sanguine, dar in care nu circula sange, ci energie. Acestea influenteaza functionarea corpului si schimbul organic de substante.

organismul trebuie sa fie potrivit dupa ceasul chinezesc


Astazi iti vom ilustra un ceas biologic chinezesc ce indica in mod exact intervalele orare intre care in corp circula energie si momentele de apogeu energetic din anumite zone corporale la fiecare doua ore scurse. Daca zonele respective sunt bolnave, se instaleaza si simptome perceptibile.

Fiecare organ corporal major are 12 meridiane. Este vorba despre meridianele plamanilor, intestinului gros, stomacului, splinei, inimii, regiunii inimii, intestinului subtire, vezicii urinare, rinichilor, duodenului, vezicii biliare si ficatului. Potrivit invataturilor yin-yang, cele 12 meridiane sunt diferentiate in 6 meridiane yin si 6 meridiane yang. Meridianele yin sunt specifice organelor care colecteaza, stocheaza si proceseaza substante si energie, organe precum ficatul, plamanii, splina, inima, regiunea inimii si rinichii.

Meridianele yang sunt specifice organelor care excreta si fac schimb de substante si energie, organe precum colonul, stomacul, intestinul subtire, vezica urinara, duodenul si vezica biliara.

Potrivit medicinei chineze si legii ritmului, meridianele acopera intreaga durata a zilei, 24 de ore, fiind impartite in 12 intervale a cate doua ore. Fiecare meridian in parte ajunge la apogeu atunci cand meridianul opus atinge punctul de perigeu.

La prima consultatie, medicii chinezi isi intreaba intotdeauna pacientii la ce ora au simtit primele simptome. Astfel pot determina mai usor sursa problemelor, daca fluxul energetic este obstructionat, sau daca exista un surplus de energie in corp.

Iti sugeram sa folosesti urmatorul ceas biologic pentru a urmari si nota pe hartie orele de aparitie a simptomelor. Noteaza si ora la care simptomele sunt cel mai intense si, daca este cazul, ora la care te trezesti noaptea din somn. Trezirile nocturne indica si ele probleme intr-o anumita zona a corpului.

Ora functionarii maximale

1 – 3 AM – ficat (detoxifiere, muschi si ochi)

3 AM – 5 AM – plamani (piele)

5 AM – 7 AM – colon (asimilarea nutrientilor, eliminarea reziduurilor, piele)

7 AM – 9 AM– stomac (limfa, digestia hranei)

9 AM – 11 AM – splina, pancreas (limfa, digestia hranei)

11 AM – 1 PM – inima (circulatia arteriala)

1 PM – 3 PM – intestin subtire (digestia, asimilarea, arterele)

3 PM – 5 PM – vezica urinara (oasele, dintii, eliminarea reziduurilor, curatarea interna)

5 PM – 7 PM – rinichii (oasele, dintii, urechile, functia de filtrare, eliminarea reziduurilor)

7 PM – 9 PM – tesutul cardiac (constrictia vaselor sanguine)

9 PM – 11 PM – duodenul (functia de termoreglare)

11 PM – 1 AM – vezica biliara (digestia, muschii, ochii)

Ora functionarii minimale sau de repaus

1 AM – 3 AM – intestinul subtire (digestie, asimilarea nutrientilor)

3 AM -5 AM – vezica urinara (oase, dinti, curatarea interna, eliminarea reziduurilor)

5 AM – 7 AM – rinichii (oase, dinti, urechi, functia de filtrare, eliminarea reziduurilor)

7 AM – 9 AM – tesutul cardiac (constrictia vaselor sanguine)

9 AM – 11 AM – duoden (functia de termoreglare)

11 AM – 1 PM – vezica biliara (digestie, muschi, ochi)

1 PM – 3 PM – ficat (detoxifiere, muschi, ochi)

3 PM – 5 PM – plamani (piele)

5 PM – 7 PM – colon (asimilare, eliminare, piele)

7 PM – 9 PM – stomac (limfa, digestia hranei)

9 PM – 11 PM – splina, pancreas (limfa, digestia hranei)

11 PM – 1 AM – inima (circulatia arteriala)

Pragul de energie maxima a unui meridian (organ) coincide cu pragul de energie minima a organului opus.

Sa luam ca exemplu ficatul. Acest organ are pragul de apogeu intre orele 1 si 3 AM, ceea ce inseamna ca in acelasi interval de timp intestinul subtire se afla la pragul de perigeu. Atunci cand mananci seara tarziu si mergi direct la culcare, hrana nu se absoarbe cum trebuie in intestinul subtire. Asadar, trebuie sa ocolesti anumite activitati atunci cand energia corporala implicata in activitatile respective se afla la pragul minim.

Pe perioadele de activitate maxima, toate functiile corporale corespunzatoare sunt accelerate. Daca suferi de boli cauzate de excesul de energie care afecteaza un anumit sistem, atunci vor aparea simptome perceptibile si vei sti cand este momentul cel mai prielnic sa reduci acel exces de energie.

Daca un organ da semne de slabiciune pe timpul perioadei sale de activitate maxima, atunci trebuie sa iei masuri pentru a-l fortifia. Medicina naturista ofera o multitudine de remedii pentru energizarea organelor inactive, precum acupunctura, homeopatia, samd, iar ceasul ilustrat de noi te ajuta sa identifici cel mai prielnic moment de a actiona.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: homehealthyrecipes. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Potrivește ceasul organismului după ceasul chinezesc!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu