Posted by / joi, 25 august 2016 / No comments / ,

Știm ce tip de masaj ni se potrivește?Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Cu siguranta stim ca sunt diferente intre tipurile de masaj – de relaxare, terapeutic, in profunzimea tesuturilor, masajul paliativ sau cel pentru sportivi.

Vrem sa ne relaxam, avem si tensiuni musculare, poate este bine sa urmam sfaturile unui terapeut specializat in masaje, dar avem nevoie de cateva informatii de baza atunci cand apelam la acesta.

Masajul de relaxare este cel mai des intalnit, dar haideti sa alegem ce ni se potriveste dintr-o alta perspectiva – aceea a simptomatologiei.

tie ce tip de masaj ti se potriveste?


Suntem tensionati si ne simtim spatele rigid

Se recomanda exercitii de relaxare si/sau reflexoterapie.

Relaxam mintea, ne eliberam de tensiunile interioare, calmam sistemul nervos, iar muschii ne vor urma. Momentul in care vom incepe sa eliberam tensiunea din muschi vine numai dupa ce am atins starea de relaxare.

Facem exercitii regulat, dar nu avem elasticitate

Se recomanda masajul pentru sportivi. Acest tip de masaj identifica zonele cu probleme, iar terapeutul lucreaza pe acestea.

Pot creste gradul de miscare, supletea, elasticitatea si se elibereaza, in acelasi timp, tensiunea musculara cronica. Se poate imbunatati starea corpului, astfel incat putem adauga exercittii de stretching celor din rutina noastra zilnica.

Practicam un sport, dar avem probleme de flexibilitate si zone afectate de tensiuni cronice

Se recomanda un masaj in profunzimea tesuturilor si cel pentru sportivi.

Masajul in profunzime poate elibera tensiunile cronice, in timp ce masajul pentru sportivi poate reface muschii pentru a reduce probabilitatea de aparitie si dezvoltare a acestora.

Lucram la calculator toata ziua, iar umerii, gatul si partea superioara a spatelui au de suferit

Se recomanda un masaj terapeutic si/sau de relaxare Masajul terapeutic corecteaza tensiunile din zonele cu probleme, dar, in acelasi timp avem nevoie sa ne eliberam de stres.

In aceasta situatie, alegem si tehnici de relaxare.

Alegerea noastra va trebui sa tina cont de gravitatea problemelor pe care le avem cu umerii, gatul sau postura, precum si de sensibilitatea la factorii externi.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Știm ce tip de masaj ni se potrivește?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu