Posted by / luni, 15 august 2016 / No comments / ,

Metoda folosită de strămoșii noștri pentru a obține un regim alimentar sănătosUn articol de Mihaela Iliescu

In natura exista un principiu al digestiei proprii. Alimentele sunt digerate in proportie de 50% de enzimele din tesuturile proprii si nu de sucurile digestive ale celui care le consuma. Fiecare aliment natural contine informatii biologice, ca un cod sau o parola. Tipuri de persoane diferite au nevoie de tipuri de alimente diferite.

Daca oferim alimente nepotrivite, organismul nostru va deveni slab si bolnav.

cum se alimentau stramosii nostri


Atunci cand gasim o dieta potrivita organismului, vom observa urmatoarele schimbari:

- Vom deveni mai activi, atat din punct de vedere intelectual, cat si din punct de vedere fizic.

- Auzul si vazul se imbunatatesc.

- Culoarea limbii va fi roz.

- Tenul va arata mai sanatos.

- Unghiile si parul vor creste mai bine, vor fi mai sanatoase.

Inca din antichitate, dieteticienii au incercat sa inteleaga esenta nutritiei si foloseau mancarea ca si medicament. Ei studiau atat informatiile energetice, cat si cele biologice din alimente si incercau sa inteleaga cum influenteaza acestea organismul uman.

Stramosii nostri foloseau o metoda simpla si foarte usoara pentru a afla daca un produs alimentar era potrivit pentru organismul lor.

Tineau produsul intr-o mana si se concentrau pe intrebarea daca era bun pentru ei, iar in cealalta mana tineau un inel de aur atarnat de fir de bumbac de aproximativ 80 cm lungime.

Daca miscarea inelului forma un cerc (in sensul acelor de ceasornic sau in sens opus), raspunsul la intrebare se presupunea a fi afirmativ.

Daca inelul se balansa intr-o parte si in alta, iar miscarea lui nu forma un cerc, alimentul era considerat a fi nepotrivit pentru acea persoana.

In anumite cazuri, rezultatul pentru acelasi produs se schimba dupa o perioada de timp, ceea ce insemna ca acel aliment putea fi acceptat si apoi respins de organism si invers, in functie de starea fizica sau de mediul extern.

De exemplu, daca mancam un mar vara, intr-o zi cu temperaturi ridicate, efectele sunt diferite de cele obtiunte daca mancam un mar iarna (apar deseori dureri de stomac si gaze), chiar daca marul este, de fapt, acelasi. Explicatia consta in faptul ca informatia biologica continuta in mar este specifica verii, pentru ca declanseaza mecanisme care mentin umezeala in organism si o temperatura scazuta.

De asemenea, daca se repeta experimentul de mai multe ori, la interval de cateva zile si rezultatul ramanea negativ, insemna ca acel aliment nu era deloc potrivit pentru persoana respectiva si trebuia evitat complet.

Dincolo de orice metode folosite sau studii, regula fundamentala a regimului alimentar al stramosilor nostri era urmatoare: “ Mananca alimente care cresc in regiunea ta si in anotimpul lor de coacere, pentru ca astfel esti parte din puterea si intelepciunea naturii”.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Metoda folosită de strămoșii noștri pentru a obține un regim alimentar sănătos

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu