Posted by / sâmbătă, 27 august 2016 / No comments / ,

Florence Foucaut, nutriționist dietician, ne explică ce greșeli să evităm când ne cântărim, ca să nu avem surprize neplăcutePublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Urcam pe un cantar si vedem ca ne arata cateva kilograme in plus. Facem acelasi lucru cu un altul, iar acesta ne indica o greutate in minus.

Ca sa nu mai avem surprize si pentru ca sansele sa fie de partea noastra, va prezint o lista de greseli intocmita de Florence Foucaut, specialist in nutritie si dietetica, pe care sa le evitam atunci cand ne ne cantarim.

ce greseli facem cand ne cantarim


Sa nu urcam pe cantar in fiecare zi

Ar fi inutil, fiindca ne vom demotiva in dorinta de a slabi. Rezultatele nu vor fi aceleasi si nu vom putea urma corect graficul de greutate propus.

Sa nu ne cantarim la ore diferite

Se stie ca, studiindu-ne greutatea dimineata, la pranz, si seara, nu vom avea aceleasi kilograme. Dieticianul Foucaut ne recomanda sa ne cantarim in zorii zilei, deoarece este singurul reper cert.

Sa nu schimbam mereu cantarul

Nu toate cantarele au acelasi mod de functionare. Plimbandu-ne de la unul la altul, riscam sa obtinem rezultate ce nu ne convin, atunci cand ne-am propus sa pierdem in greutate. Este necesar sa avem incredere in acelasi cantar.

Sa nu asezam cantarul pe o suprafata moale

Pentru ca nu vom avea nicio sansa sa ne arate greutatea reala. “Pe un teren moale, punctele de sprijin nu sunt aceleasi”, explica Foucaut.

Sa nu ne cantarim imbracati

E de inteles ca hainele cantaresc mult. Totusi, daca urcam pe cantar imbracati, sa o facem cu aceleasi haine.

Sa nu ne cantarim dupa practicarea unui sport

In timpul unui antrenament, este important sa bem multa apa. Conform nutritionistului Florence Foucaut, sportul antreneaza dezvoltarea musculara care duce la cresterea, pe moment, a greutatii. De aceea, e mai bine sa evitam cantarul, exact dupa practicarea exercitiilor fizice, indiferent de natura lor.

Sa nu ne cantarim cand suntem in perioada ciclului menstrual

In perioada menstruatiei, retentia de apa va face ca trupul unei femei (picioarele, burta…) sa fie mai umflat, asa ca…sa uitam de cantar!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Florence Foucaut, nutriționist dietician, ne explică ce greșeli să evităm când ne cântărim, ca să nu avem surprize neplăcute

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu