Posted by / marți, 30 august 2016 / No comments / ,

Cea mai vâstnică femeie din lume este din Africa de Sud și tocmai a împlinit 149 aniPublicitate
Un articol de Petrut

Ziarele din Johannesburg au anuntat astazi ca cea mai varstnica femeie din lume a atins un nou prag demn de Cartea Recordurilor prin sarbatorirea implinirii varstei de 149 de ani.

Betje de Vroome a supravietuit celor doua razboaie ale burilor si celor doua razboaie mondiale, si a asistat la nasterea automobilului, avioanelor, televizorului si internetului. Chiar si la aceasta varsta insa, femeia are o pofta de viata formidabila, si sustine ca spera sa mai traiasca suficient de mult incat sa asiste si la inventarea masinilor zburatoare.

cea mai varstinca femeie din lume


„Am trait o viata plina de dragoste, veselie si prietenie, si continui sa gust viata din plin la fel cum o faceam acum 100 de ani”, a declarat femeia intr-un interviu. „Sunt inca destul de sanatoasa si de independenta, si mi-as dori mult sa continui sa traiesc asa inca vreo 10 sau 20 de ani”.

Doamna de Vroom s-a nascut pe 24 septembrie 1866 in Bloemfontein, Orange Free State, si a prins trei epoci diferite care se intind pe trei secole. S-a casatorit in 1889 si are o familie impresionant de mare, alcatuita din 7 copii, 23 de nepoti, 42 de stranepoti, 51 stra-stranepoti si 13 stra-stra-stranepoti.

Cartea Recordurilor insa nu i-a inregistrat in mod oficial recordul de cea mai varstnica persoana in viata din lume, deoarece si-a pierdut certificatul de nastere cu multi ani in urma, dar femeia nu pare foarte deranjata de acest aspct.

„Nu ma intereseaza in mod deosebit sa apar in Cartea Reacordurilor, viata este prea scurta ca sa imi risipesc timpul cu astfel de amanunte”, a afirmat femeia afisand un zambet sarcastic. „Privesc fiecare zi ca pe un dar de la Dumnezeu, si incerc sa gust din plin fiecare clipa a timpului care mi-a ramas pe acest pamant. Nu am timp de dispute pe tema recordurilor sau a altor lucruri neimportante”.

In ciuda venerabilei sale varste, doamna de Vroom are o sanatate de fier si un simt al umorului neperimat de trecerea anilor. Sustine ca isi traieste viata la maxim si spera sa mai apuce multi ani.

Agentia Sud-Africana de Securitate Sociala a confirmat faptul ca anul oficial al nasterii femeii, este, intr-adevar 1866. Purtatorii de cuvant ai Directiei Sociale au confirmat si faptul ca aceasta a beneficiat de pensie de varsta inca de la introducerea legii in 1956, dar se pare ca aceste date oficiale nu au fost suficient de elocvente cat sa-i convinga pe cei de la Guiness de veridicitatea situatiei.

Detinatoarea oficiala a recordului de cea mai in varsta femeie din lume este in prezent Susannah Mushatt Jones, din Brooklin, in varsta de 116 ani. Zeci de alte persoane de peste tot de prin lume pretind ca ar fi mai in varsta de atat, dar niciuna dintre ele nu poseda documentele cerute de organizatie pentru oficializarea recordului.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: worldnewsdailyreport. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cea mai vâstnică femeie din lume este din Africa de Sud și tocmai a împlinit 149 ani

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu