Posted by / miercuri, 3 august 2016 / No comments / ,

Cafeaua este sau nu contraindicată diabeticilor?Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Nu am cazuri de diabetici in familie, insa unele cunostinte apropiate care sufera de aceasta boala imi tot zic, atunci cand atingem mult indragitul subiect cafea, ca le este interzis sa o consume. Pentru ca, spun ei, consumul de cafea are efect negativ asupra glicemiei prin cresterea nivelului de zahar in sange, aspect confirmat de unii specialisti in diete.

cafeaua nu este recomandata diabeticilor


Ideea este sprijinita si de diverse studii stiintifice realizate asupra cafeinei care demonstreaza ca substanta izolata impiedica intr-o oarecare masura transportarea glucozei spre celulele organismului, avand drept consecinta, cum am spus, cresterea nivelului de zahar in sange sau al glicemiei.

Pe de alta parte, cafeina stimuleaza glandele suprarenale si productia de adrenalina.

Adrenalina, in colaborare cu glucagonul, participa la degradarea glicogenului prezent in ficat si in muschi si la cresterea glicemiei. In consecinta, cafeina este un agent hiperglicemic si nociv pentru sanatatea diabeticilor.

Cu alte cuvinte, vestile sunt proaste pentru oamenii care sufera de diabet si care simt placerea sa bea in mod regulat o ceasca de cafea?

Cafeaua integrala scade glicemia!!!

Alte studii desfasurate in diferite zone geografice ale lumii, cu participanti diferiti si metode diferite, tinand cont si de factori ca obezitatea si tabacismul, publicate in 2004 si 2006, au aratat ca, dimpotriva, consumul de cafea integrala scade glicemia la diabeticii de tip 2.

In finalul materialului, supun atentiei cititorilor marturia unei persoane, fara sa-i dau numele: “Sunt declarat diabetic de un centru medical din 2010. Beau in medie 4 cesti de cafea pe zi. Si, la nivelul meu, gasesc acest lucru benefic, fiindca ma simt mai plin de viata, am mai multa energie in activitatile desfasurate. Dar, nu stiu daca nu cumva se intampla asta si pentru ca practic diverse activitati fizice”.

Evident ca avem nevoie de mai multe cercetari pentru a clarifica definitiv rolul cafelei legat de glicemie. Retinem ca per ansamblu, cafeaua nu pare a fi dusmanul numarul 1 al diabeticilor.

Expertii nu dispun de dovezi suficiente pentru a afirma ca persoanele suferinde de diabet ar trebui sa ocoleasca ceasca de cafea, ci mai degraba tigara si sedentarismul.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cafeaua este sau nu contraindicată diabeticilor?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu