Posted by / luni, 18 iulie 2016 / No comments / ,

Tusea ne poate spune de ce boală suferimUn articol de Alexandra Ungureanu

Tusea poate fi descrisa ca fiind acel zgomot de intensitate variabila, produs de aerul expirat in mod brusc, violent si sacadat. Aceasta se poate datora mai multor factori cum ar fi fumul de tigara sau praful, insa poate reprezenta si semnul unei boli acute sau cronice, a cailor respiratorii: laringe, bronhii, plamani (laringita, bronsita, pneumonie, pleurezie, etc).

Iata cum ne putem da seama de ce boala suferim, in functie de tipul de tuse.

tusea ne indica de ce boli suferim


1. Laringita

Tusea este precedata de o mica iritatie a gatului si apare de cele mai multe ori atunci cand mancam, bem sau vorbim. Incepe sub o forma zgomotoasa, sonora, cu un acces usor de sufocare, urmat de expectoratie. Daca expectoratia apare sub forma unui mucus de culoare verde sau rosie, atunci este vorba de o laringita tuberculoasa.

2. Crup

In crup, tusea este la inceput una ragusita si zgomotoasa, apoi devine din ce in ce mai stinsa si mai rara.

3. Tusea magareasca

Acest tip de tuse este extrem de expectoranta si zgomotoasa, ajungand chiar sa taie respiratia, putand sa apara in cazul guturaiului sau al viermisorilor intestinali.

4. Bronsita

La inceput este o tuse seaca, insotita de o arsura pe gat si in partea superioara a pieptului. Poate aparea o expectoratie de culoare galbena.

5. Pleurezie si pneumonie

In acest caz, tusea incepe in mod brusc, este precedata de frison, febra si un junghi intercostal sau in spate. Expectoratia nu apare in pleurezie, ci doar in pneumonie.

Tratamentul tusei variaza in functie de boala pe care aceasta o insoteste, deoarece pentru ca aceasta sa inceteze trebuie vindecata cauza ei. Cu toate acestea, exista anumite preparate naturiste care se pot face in casa si pot domoli tusea. Ceaiurile sau bauturile calde din muguri de brad, soc, isop, viorele, musetel avand ca dozare 2-4-6-8 lingurite pe zi, pot avea efecte miraculoase.

Indiferent ce tip de tuse experimentati, daca aceasta se prelungeste mai mult de 7 zile, cereti parerea unui medic!


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tusea ne poate spune de ce boală suferim

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu