Posted by / sâmbătă, 9 iulie 2016 / No comments / , ,

Știai că amalgamul dentar este foarte periculos? Află ce poți face pentru a evita intoxicarea!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Daca ai plombe cu amalgam este bine sa le scoti imediat. Aceste plombe contin peste 50% mercur, care este preluat de creier in mod lent.

Mercurul se aseaza in organism in locurile in care in mod normal ar trebui sa se gaseasca seleniu, cupru si zinc, care sunt minerale bune.

amalgamul dentar este foarte periculos


Daca organismul este saturat de minerale precum magneziu, calciu, germaniu, seleniu, cupru, zinc, va aparea o „concurenta”. Cu alte cuvinte, se poate obtine evitarea asezarii mercurului prin ocuparea acestor locuri cu minerale bune.

Mercurul din amalagamul dentar se evapora in sapte ani in procent de 50%. Din cel care ramane, 80% se depune permanent in sistemul nervos.

Doar doua plombe sunt suficiente pentru a omori un om, daca s-ar elimna instantaneu cantitatea de mercur continuta. Supravietuim datorita faptului ca organsimul “imprastie” otrava lent si suprasolicita organele responsabile cu eliminarea toxinelor.

De ce este mercurul periculos?

Sistemul nervos conduce mercurul catre sistemul limbic, acolo unde se afla sediul emotiilor noastre.. Astfel apar dereglarile emotionale.

Ingerarea particulelor de mercur de la amalgamul dentar, din aer sau din alimente este foarte periculoasa, pentru ca 5-7 % va fi preluata de sistemul sanguin. Bacteriile anaerobe din intestin formeaza metil-mercurul, care este de 50 de ori mai otravitor decat mercurul din plombe.

Mercurul este periculos si pentru ca deterioreaza bariera sange-creier. Bariera care protejeaza creierul, odata rupta, permite patrunderea altor otravuri din sange, care imbolnavesc sistemul nervos.

Cum se elimina mercurul din organism?

Prima conditie este mineralizarea organismului. In cazul unui deficit de minerale, organismul nu poate decat foarte greu sa elimine metalele grele, precum mercurul.

O alta conditie este ca organele responsabile cu eliminarea sa fie intr-o stare buna, astfel trebuie stimulata capacitatea rinichilor si a ficatului.

Mercurul trebuie mai intai “mobilizat” din tesuturile nervoase in sange pentru a fi eliminat, apoi trebuie “legat” pentru a impiedica o migratie catre alte tesuturi.

Coriandrul este planta care mobilizeaza mercurul, scotandu-l din tesuturile nervoase.

Este singura planta cunoscuta ca fiind utila in detoxifierea creierului si a tesuturilor nervoase. Coriandrul elimina si celelalte metale grele si toxine, dar acest lucru este imposibil fara eliminarea mai intai a mercurului. Se poate consuma preventiv ca si condiment natural, dar in situatii se intoxicare cu mercur recomanda sub forma de tinctura – cate 10-15 picaturi de trei ori pe zi.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Știai că amalgamul dentar este foarte periculos? Află ce poți face pentru a evita intoxicarea!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu