Posted by / joi, 21 iulie 2016 / No comments / ,

Iată ce boli poate cauza folosirea cuptoarelor cu microunde! Mare atenție!Publicitate
Un articol de Razvan

Cuptoarele cu microunde sunt foarte la moda astazi pentru faptul ca sunt practice si usureaza considerabil prepararea si incalzirea anumitor alimente.

Acestea au fost introduse prima oara in SUA, in urma cu vreo 30 de ani, unde au fost primite cu foarte mult entuziasm de la bun inceput. In prezent, aceste electrocasnice sunt nelipsite din gospodariile americane, intreaga bucatarie americana fiind axata astazi pe folosirea acestora.

ce boli pot aparea in urma utilizarii cuptorului cu microunde


Dar siguranta de folosire a cuptoarelor cu microunde a fost de multe ori pusa sub semnul intrebarii. Sunt oare aceste electrocasnice intr-adevar indicate pentru gatit?

Afecteaza oare, asa cum se speculeaza, calitatea alimentelor si siguranta de consum a preparatelor culinare? Dupa cum vom vedea in continuare, exista numeroase argumente impotriva cuptoarelor cu microunde, care se pare ca afecteaza atat calitatea alimentelor cat si sanatatea oamenilor din preajma. Haide sa vedem exact ce efecte negative au microundele.

Microundele sunt o forma de radiatie neionizanta. Spre deosebire de radiatiile neionizante, cele ionizante schimba caracteristicile electromagnetice ale atomilor prin ionizare. Ionizarea modifica modul in care atomii expusi acestui proces interactioneaza cu alti atomi si alte molecule din preajma lor. Razele X, radiatiile gamma si radiatiile folosite in medicina nucleara (tomografiile computerizate, radiografiile cu bariu si mamografiile) sunt toate tipuri de radiatie ionizanta.

Pe timpul procesarii, alimentele supuse la radiatiile de microunda sunt lovite in mod repetat de valuri de caldura de inalta frecventa, iar multi contestatari ai acestor radiatii sustin ca acest proces ar dauna sanatatii utilizatorilor acestor electrocasnice si consumatorilor alimentelor preparate in acest mod. Iar un numar considerabil de cercetari stiintifice au dovedit ca, intr-adevar, cuptoarele cu microunde implica riscuri asupra organismului uman.

Care este principiul de functionare exact al cuptoarelor cu microunde?

Pe scurt, procesul de preparare a hranei implica supunerea alimentelor la curenti alternativi care duc la inversarea polaritatii atomilor. Acest lucru creeaza forte de frictiune si de vibratie, care antreneaza moleculele de apa din hrana, ceea ce duce la incalzirea rapida a alimentelor.

In ce fel sunt microundele periculoase?

Specialistii sustin ca frecventa medie a cuptoarelor cu microunde este de 2,45 miliarde de hertzi. Aceasta frecventa este insa, cel putin in teorie, izolata in interiorul cuptorului, dar uzura aparatului reduce etanseitatea usii si a peretilor cuptorului, astfel ca radiatiile ajung sa se imprastie si la exterior. Un lucru foarte ingrijorator, avand in vedere ca pana si o frecventa de 10 hertzi poate afecta celulele si tesuturile din organismul uman.

De aceea, ca principala masura de precautie, se recomanda sa nu stai niciodata in imediata vecinatate a cuptorului cu microunde pe durata functionarii sale. Efectele negative ale acestor frecvente trec neobservate la inceput, dar se resimt din plin mai tarziu in urma expunerilor repetate.

In ce mod deregleaza microundele functiile corporale?

Microundele pot cauza:

- Defecte congenitale

- Cancer

- Cataracte, deoarece capilarele si vasele sanguine care iriga globii oculari sunt prea firave ca sa poata disipa stresul celular si radiatia calorica emanata de cuptorul cu microunde

- Slabirea sistemului imunitar

- Scaderea gradului de rezistenta la infectiile bacteriene si virale

- Numeroase tulburari, boli si afectiuni grave

Cum afecteaza cuptoarele cu microunde calitatea si structura moleculara a alimentelor?

- Microundele rup legaturile chimice si moleculare

- Numerosi specialisti din diferite colturi ale lumii sustin ca folosirea microundelor la prepararea hranei degradeaza hrana si anuleaza o mare parte din nutrientii continuti de aceasta.

- Radiatia de microunda distruge si deformeaza moleculele alimentelor, generand astfel compusi radioactivi foarte periculosi

- Laptele mamar supus la microunde isi pierde 96% din anticorpii continuti

- Incalzirea laptelui praf la microunde duce la modificarea structurii moleculare a acestuia, componentele sale fiind transformate in aminoacizi atipici care conduc la anomalii imunologice

In 1992, o cercetare desfasurata de Institutul Search for Health a analizat asupra unui grup restrans de participanti efectele consumului de legume gatite la microunde.

Iata ce transformari fiziologice au fost documentate:

- O crestere rapida a nivelului de colesterol

- Scaderea nivelului hemoglobinei, aparitia anemiilor si a altor afectiuni asociate

- Cresterea numarului de leucocite (un indicator al cresterii toxicitatii corpului si al degradarii celulelor)

Nota – Chiar si atunci cand cuptorul cu microunde este nou si izolat corespunzator, tot exista un anumit grad de risc de expunere la campurile electromagnetice emise.

Expunerile repetate la campuri electromagnetice pot cauza numeroase probleme de sanatate. EPA recomanda ca gradul de expunere la campuri electromagnetice sa nu depaseasca pragul de 2.5 mG, iar statul in imediata vecinatate a cuptorului cu microunde pe timpul functionarii (la o distanta de 15 centimetri sau mai putin) determina un grad de expunere cuprins intre 100 mG si 500 mG, in timp ce statul la o distanta de 1 metru de aparat determina un grad de expunere cuprins intre 1 mG si 25 mG.

In concluzie, desi microundele ofera o alternativa rapida pentru prepararea hranei, impactul acestora asupra calitatii alimentelor si sanatatii utilizatorilor este foarte accentuat, asa ca cel mai bine este sa spui nu cuptoarelor cu microunde si sa continui sa prepari hrana in cuptoarele obisnuite.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: healthylifetricks. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iată ce boli poate cauza folosirea cuptoarelor cu microunde! Mare atenție!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu