Posted by / miercuri, 20 iulie 2016 / No comments / , ,

Două exerciții simple care pot ajuta ochii atunci când lucrezi la calculator!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Atunci cand lucram mult la calculator, cu totii stim ca trebuie sa avem grija de ochii nostri.

Ar trebui sa stim insa ca vederea nu se deterioreaza numai din cauza calculatorului.

exercitiile care te ajuta atunci cand lucrezi la calculator


Daca, intr-adevar, calculatorul ar fi cauza reala a deteriorarii vederii, atunci toti cei care lucreaza in fata unui monitor ar avea probleme!

Lucrurile nu stau chiar asa, toti cunoastem persoane care, chiar daca lucreaza la calculator mult timp, nu au probleme cu ochii.

Putem spune chiar ca protectia pentru calculator este inutila si este doar o “gaselnita” pentru a ne face sa platim mai mult pentru o pereche de ochelari.

Oboseala si iritarea oculara sunt doar semnale transmise de ochi, care ne arata ca modul in care sunt folositi este unul impropriu.

Iata doua exercitii simple, pe care le putem face pentru a stopa aceste efecte atunci cand lucram la calculator:

1. Odata la 5-10 minute faceti o pauza de zece secunde si priviti in departare, la minim 5-10 metri. Ideal este sa va uitati la ceva care va place. Astfel, vederea vi se va relaxa si nu se va deteriora.

2. Strangeti ochii pentru 5-10 secunde, odata la 20 minute! Apoi, tineti ochii inchisi pentru 5-10 secunde. Deschideti ochii si priviti fix un punct indepartat, timp de 5-10 secunde. Acest mic exercitiu elibereaza tensiunea oculara ce creeaza senzatia de incalzire si tensionare.

Este in regula sa lacrimati. Lacrimile sunt benefice si curata ochii.

Si sa retinem ca majoritatea problemelor pe care le avem cu ochii sunt doar niste efecte ce apar in urma lipsei unor activitati pe care le faceam in trecut, iar semnele sunt doar atentionari ca nu le mai facem!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Două exerciții simple care pot ajuta ochii atunci când lucrezi la calculator!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu