Posted by / miercuri, 29 iunie 2016 / No comments / ,

Se mișcă plăcile tectonice continentale. Englezii își fac bagajele, românii nu au habar ce îi așteaptăPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Omenirea e framantata de proaspata decizie luata de britanici prin referendumul initiat pripit de catre premierul lor, David Cameron, cu repercusiuni mari si imposibil de evaluat pentru multi locatari ai globului.

ce se intampla cu placile tectonice continentale


Unda de soc iscata la frontiera de vest a Europei a creat deja idei similare printre anumite componente ale statului federal cu capitala la Bruxelles.

Astfel, unele grupari politice cu doctrine extremist nationaliste din Olanda, Franta, si Germania si-au exprimat dorinta de organizare a unei consultari directe a cetatenilor lor pe aceeasi tema.

Desigur, Brexitul (iesirea Marii Britanii din UE), datorita complexitatii procesului isi va arata efectele in 3-4 ani de acum incolo. Dar, precedentul fisurarii a avut loc in chiar unul dintre pilonii cei mai importanti ai fostei Piete Comune.

Primul “barometru” economic a indicat abrupt cea mai mare depreciere a lirei sterline in raport cu dolarul american din ultimii 30 de ani. Romania nu va fi afectata prea mult si prea curand de startul miscarii placilor tectonice continentale.

Oricum, mai mult importam decat exportam peste Canalul Manecii, deci deficitul era al nostru. Proverbiala aroganta, iar in ultimul timp adversitatea transformata in xenofobie a supusilor coroanei britanice concretizata prin referendum nu va adanci semnificativ problemele cu care se confrunta tara noastra.

Romanii vor munci in continuare ca simpli gestionari pe pamantul lor a tarabelor cu proprietari straini. Altele sunt cauzele insomniilor de care sufera acestia: grija zilei de maine, coruptia, saracia, somajul si, ca umor negru britanic, eliminarea de la Euro-fotbal.

Altfel zis, pe romani ii astepta atat de multe, grele si variabile probleme, astfel incat habar nu au la ce sa se gandeasca mai intai. Dumnezeu cu mila si vorba noastra devenita sablon: mai vedem noi!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Se mișcă plăcile tectonice continentale. Englezii își fac bagajele, românii nu au habar ce îi așteaptă

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu