Posted by / duminică, 26 iunie 2016 / No comments / ,

Pierderile de memorie cauzate de Alzheimer pot fi inversate!Publicitate
Un articol de Razvan

Stilul de viata si alimentatia joaca un rol cheie in protejarea creierului

Este vorba despre un studiu pe scara redusa, cu numai 10 subiecti, dar care ofera sperante mari pacientilor de Alzheimer care primesc tratament conventional. Daca pana in prezent se credea ca pierderile de memorie cauzate de Alzheimer sunt permanente, cercetarile de ultima ora indica faptul ca urmarea unui protocol special ar putea duce la inversarea declinului cognitiv.

pierderea memoriei poate fi inversata


Participantilor la studiu le-a fost stabilit un program individualizat din 36 de pasi, care, printre altele, include schimbari alimentare, o medicatie specializata, miscare, exercitii de stimulare a creierului, optimizare a somnului si suplimentarea anumitor vitamine. In combinatie, acesti factori au modificat in bine chimia creierului, ducand la o inversare semnificativa a pierderilor de memorie.

Pentru determinarea si inregistrarea progreselor, participantii au fost supusi la controale medicale la interval de 5 si 24 de luni de la initierea studiului. In mai toate cazurile, cercetatorii au observat imbunatatiri continue si durabile.

Unii dintre participanti care fusesera disponibilizati din cauza problemelor de sanatate au putut fi reintegrati in munca datorita programului descris mai sus. Pentru cei care intampinau greutati la locul de munca din pricina simptomelor, urmarea programului a dus la o imbunatatire semnificativa a performantei pe plan profesional.

Cea mai importanta schimbare inregistrata in cadrul studiului o reprezinta cazul unui barbat de 66 de ani al carui volum hipocampic se situa in preajma percentilei 17 la inceputul studiului. La 10 luni de la urmarea programului special stabilit pentru el, volumul hipocampic al barbatului a crescut pana in preajma percentilei 75, procentajul cresterii inregistrate fiind de 12%.

Si o femeie in varsta de 49 de ani s-a bucurat de o imbunatatire semnificativa a simptomelor. La scurt timp de la primirea diagnosticului de Alzheimer in stadiu incipient, femeia si-a pierdut capacitatea de vorbire si a ajuns sa nu mai recunoasca chipurile persoanelor cunoscute. Daca mai demult femeia stapanea foarte bine inclusiv o limba straina, dintr-odata pacienta parea s-o fi uitat definitiv. Dar dupa numai 9 luni de urmare a programului de reabilitare, femeia si-a recapatat o buna parte din dimensiunile cognitive afectate, abilitatea sa cognitiva de la finalul programului fiind declarata stabila.

Iata ce a declarat pentru presa dr. Dale Bredesen, unul dintre cercetatorii din cadrul studiului:

„Magnitudinea imbunatatirilor inregistrate de acesti zece pacienti este una fara precedent, ceea ce furnizeaza noi dovezi obiective ca aceasta abordare programatica propusa de noi este foarte eficienta in stoparea si inversarea declinului cognitiv. Totusi, oricat de entuziasmante ar fi vestile, trebuie sa pastram o oarecare doza de rezerva, avand in vedere ca studiul nostru a fost unul de mica anvergura, si ca este nevoie de verificarea si reproducerea acestor rezultate pe esantioane mult mai mari.”

Rezultatele cercetarii, care a fost desfasurata in cadrul Institutului de Geriatrie Buck, respectiv in cadrul Laboratoarelor Easton pentru Cercetarea Bolilor Neurodegenerative ale Universitatii din Los Angeles, California (UCLA), au fost publicate in jurnalul Aging (Imbatranirea).

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook
Ref:
http://psychcentral.com/news/2016/06/18/small-study-shows-memory-loss-from-alzheimers-can-be-reversed/104955.html
http://www.thebuck.org/
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pierderile de memorie cauzate de Alzheimer pot fi inversate!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu