Posted by / luni, 27 iunie 2016 / No comments / ,

Paradoxurile PH-ului urinar. Iată de ce scutecele bebelușilor miros a amoniac și ce trebuie să știi despre organismul tău!Un articol de Mihaela Iliescu

Urina noastra este mesager si factor de echilibru.

Valoarea pH-ului urinar exprima starea de sanatate prezenta si viitoare, in baza unor informatii concrete, dincolo de ceea ce comunicam prin „ma simt bine” sau “ma simt rau”.

iata de ce scutecele bebelusilor miros a amoniac


Nivelul pH-ului urinar ilustreaza modul in care organismul a prelucrat alimentele ingerate in ultimele 24 de ore. Urina de dimineata contine o mare parte din materialele care au fost colectate in timpul somnului, sub forma de reziduuri.

Cum procedezi?

Ai nevoie de hartie indicatoare de pH, cu diviziunile necesare, pe care o poti procura de la farmacie sau din orice magazin cu produse naturiste.

Primul pas este colectarea urinei de dimineata intr-un vas curat, in care se introduce hartia indicatoare.

Dupa ce se schimba culoarea, aceasta se compara cu cea din setul de testare si se noteaza valoarea aflata.

Cum se interpreteaza rezultatele?

Daca pH-ul urinar de dimineata este 5,5-5,8 (dupa ce ai mancat numai alimente acide-carne, lactate, oua, fainoase, cereale procesate, grasimi, bauturi racoritoare sintetice si acidulate, ai baut cafea, alcool sau ai fumat) organismul este inca sanatos si raspunde bine la excesul de toxine. Mai are totusi rezerve minerale alcalinizante disponibile, dar nu pentru mult timp.

Daca pH-ul urinar de dimineata este 7, dupa ce ai consumat numai alimente alcalinizante (legume si fructe, in stare cruda), organismul este sanatos.

In cazul in care pH-ul urinar de dimineata este 5,8-6,8, dupa ce in ultimele 24 de ore ai consumat alimente sanatoase si echilibrante (80% alcalin; 20% acid), organismul este sanatos.

Daca urina ta de dimineata are un pH 6,8-8 dupa ce in ultimele 24 de ore ai mancat numai alimente acide sau ai consumat alcool sau ai fumat, inseamna ca organismul este bolnav, indiferent cat de bine te simti. Ai trecut de pragul in care organismul tau dispune de rezerve minerale alcalinizante pentru a neutraliza reziduurile acide. Ca urmare, intervine amoniacul si te salveaza, neutralizand urina, care numai astfel poate fi eliminata.

Aici apar doua paradoxuri, cel putin la prima vedere. Iata care sunt acestea:

De ce este urina acida, daca rezerva alcalina a organismului este suficienta?

Reziduurile din alimentele acide sunt agresive fata de tractul urinar. Ca urmare, acesti acizi puternici (acid sulfuric, acid fosforic) trebuie sa fie neutralizati pentru a fi eliminati. Sunt doua modalitati prin care organismul face acest lucru:

1. Apeleaza la rezerva alcalina, daca exista. In acest caz, pH-ul urinar de dimineata este 5,5-5,8, daca se consuma numai alimente acide. Valoarea 5,5 indica rezerve minerale alcalinizante, semn de sanatate aparenta, pentru ca nu este bine sa consumi in exces alimente care produc reziduuri acide.

2. Daca unui acid puternic i se adauga minerale moderat alcaline, acesta devine mai slab si nu mai irita tesutul sensibil al rinichilor.

De ce este urina alcalina, daca in ultimele 24 de ore ai consumat doar alimente acide?

Esti bolnav, indiferent cum te simti. Rezerva alcalina a organismului este epuizata. La fel se intampla si cu capacitatea de aparare.

Mineralele cu efect alcalinizant nu mai sunt disponibile pentru a neutraliza acidul, iar organismul incepe lupta pentru supravietuire si i se altereaza modul natural de functionare, pentru ca a fost nevoit sa faca fata unei situatii de criza.

Cand alcalinitatea urinei mascheaza excesul de acid din organism, urina are un miros de amoniac, iar asta este un semnal de alarma, un strigat de ajutor al corpului tau.

Mirosul de amoniac din scutecele bebelusilor avertizeaza asupra carentei de minerale din hrana acestora, din cauza unei alimentatii deficitare, cu urmari devastatoare pe termen lung.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Paradoxurile PH-ului urinar. Iată de ce scutecele bebelușilor miros a amoniac și ce trebuie să știi despre organismul tău!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu