Posted by / joi, 16 iunie 2016 / No comments / ,

Îți vei schimba părerea când vei afla de ce este bine să faci asta sub duș...Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Am convingerea ca scriind de aceasta practica voi produce dezgust unor persoane, in timp ce altele vor fi interesate sa cunoasca de ce este bine sa procedem astfel.

Indiferent de felul in care veti trata materialul, voi aduce in prim-plan cel putin 3 avantaje ale urinatului sub dus.

iata de ce este bine sa faci asta sub dus


Nu le-am inventat eu, sunt rezultatul a doua studii intreprinse in 2014 de doi studenti ai Universitatii East Anglia, Norwich, vizibil pionieri in apararea metodei in discutie.

Pe baza unui calcul, cei doi tineri au ajuns la concluzia ca, daca 15.000 de studenti dintr-un campus universitar ar urina sub dus o data pe zi, institutia ar economisi destula apa pentru a umple de 26 de ori o piscina olimpica.

O toaleta obisnuita foloseste 6 litri de apa de fiecare data cand apasam pe butonul rezervorului pentru a curge apa, in timp ce anumite modele mai vechi pot ajunge la un consum de pana la 26,5 litri.

Sa presupunem ca o persoana merge in medie de 6-8 ori pe zi la toaleta. Ar fi cazul sa ne apucam de calcule.

Concret, care ar fi avantajele urinatului sub dus:

Se economisesc bani

Fiecare utilizare a clapetei vasului de toaleta, unele rezervoare sunt prevazute cu doua, costa putin peste 0,02 euro pe zi. Prin golirea vezicii in fiecare dimineata in dus, s-ar putea economisi 9,33 de euro anual.

Per individ, pare putin, insa la nivelul unei universitati, potrivit autorilor studiului, economisirea ajunge in jurul cifrei de 2.3002 de euro pe an. Ceea ce nu-i deloc de neglijat.

Se economiseste apa

De fiecare data cand tragem apa la toaleta, evacuam 12 litri. Daca nu o facem macar o data pe zi, se economisesc 4.380 litri de apa potabila anual. E de reflectat, nu?

Este mai igienic

Optiunea cea mai igienica la noi este hartia. Ce-ar fi sa trecem la moda indienilor? Conform statisticilor 6 din 10 indieni nu recurg la hartie igienica. Dezbaterea acestui aspect este de actualitate.

Femeilor li se recomanda sa se aplece si sa urineze in dus, spre a stimula muschii pelvieni, ceea ce contribuie la imbunatatirea vietii sexuale.

Ati crede ca urina eliminata in acest mod comporta anumite riscuri. Cercetatorii ne asigura ca este sterila, compusa din 95% apa. Atunci cand vi se intampla sa goliti vezica la inceputul dusului, lichidul va fi imediat evacuat, fara a lasa nici cea mai mica urma, nici miros neplacut.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Îți vei schimba părerea când vei afla de ce este bine să faci asta sub duș...

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu