Posted by / sâmbătă, 11 iunie 2016 / No comments / ,

Dacă porți asta zilnic, iată la ce pericole te expui....Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Eleganti si practici, mult mai confortabili decat incaltamintea cu toc, balerinii sunt totodata un accesoriu pretios pentru femei in timpul primaverii si al verii, mai ales.

la ce pericol te expui daca faci asta


Cu toate acestea, incaltarile in cauza au un mare dezavantaj.....

Favorizeaza aparitia unghiei incarnate la nivelul degetului mare si dezvoltarea unor infectii. “Cand strang piciorul, balerinii exercita presiune pe unghia degetului mare care patrunde in piele”, explica Mike O’Neil, chirurg ortoped.

Respectivul medic constata o crestere a cazurilor de unghii incarnate in ultimii cinci ani. In fiecare an, trateaza aproximativ 200 de cazuri dintre care 12 sunt ingrijoratoare.

Pentru ca, adauga O’Neil, “fara tratament, unghia incarnata poate duce la infectarea osului (ostiomielita) si in situatii extreme se ajunge la amputarea picorului”.

Daca un prim motiv ar fi purtarea incaltamintei prea stramte, ca balerinii, taierea defectuoasa a unghiilor de la picioare poate duce la infectii, ca si genetica in cazul persoanelor cu placa de unghii larga si rotunjita.

Inca din 2014, oamenii de stiinta de la Universitatea din Nottingham au intreprins un studiu pe aceasta tema, publicat in revista “Physical Biology”. Ei au remarcat faptul ca forta exercitata de incaltaminte pe unghie si ritmul de crestere explica fenomenul unghiilor incarnate.

Sa purtam cu prudenta balerinii!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dacă porți asta zilnic, iată la ce pericole te expui....

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu