Posted by / joi, 9 iunie 2016 / No comments / ,

Curtea superioară de apel din Italia a stabilit că furtul de hrană nu constituie un fapt ilicit atunci când ești înfometatPublicitate
Un articol de Petrut

Furtul de alimente in cantitati mici nu reprezinta o crima atunci cand faptasul sufera de foame, a hotarat Curtea superioara de apel din Italia.

Judecatorii au anulat o condamnare pentru furt stabilita initial pentru acuzatul Roman Ostriakov, dupa ce acesta a furat dintr-un supermarket carnati in valoare de €4.07 (£3; $4.50).

este un fapt ilicit sa furi din cauza foamei


Dl. Ostriakov, o persoana fara adapost de origine ucraineana, ar fi furat mancarea „pentru satisfacerea nevoiei imediate si esentiale de hrana”, a hotarat curtea de casatie.

Asa ca, potrivit judecatorilor, nu a savarsit de fapt o crima.

In anul 2011, un alt client al magazinului pagubit a atras atentia serviciului de paza ca dl. Ostriakov a incercat sa paraseasca supermarketul genovez cu doua bucati de branza si o punga de carnati asupra sa, platind insa doar pentru cateva baghete de panificatie.

In 2015, dl. Ostriakov a fost condamnat pentru furt, pedeapsa stabilita fiind de sase luni in inchisoare sau o amenda de 100€.

Ziarele descriu decizia ca fiind „corecta si justificata”

Judecatorii au considerat ca „dreptul la supravietuire are intaietate asupra bunurilor materiale”, a scris editorul articolului publicat in ziarul italian La Stampa.

In vremuri de criza economica, verdictul curtii de casatie „le reaminteste tuturor faptul ca intr-o tara civilizata nimeni nu trebuie sa sufere de foame, indiferent de statutul social”.

Un articol de opinie publicat in ziarul Corriere Della Sera comunica faptul ca statisticile raporteaza o crestere continua a gradului de saracie pe teritoriul Italiei, 615 noi locuitori intregind zilnic randurile populatiei sarace. „Ar fi fost revoltator ca legea sa nu ia act de aceasta realitate alarmanta”.

Corriere Della Sera a criticat faptul ca un act de furt de alimente cu o paguba de numai 5 euro a necesitat trei apeluri la diferite niveluri de judecata ca sa fie anulata.

Verdictul „istoric” este „corect si justificat”, a declarat Italiaglobale.it, si „deriva dintr-un concept bine instapanit in prezent in lumea occidentala, anume conceptul de umanitate”.

Totusi, cazul cu pricina a ajuns la apel pentru alt motiv, acela de schimbare a capului de acuzare de la cel de furt la cel de tentativa de furt, din moment ce dl. Ostriakov nu apucase sa paraseasca incinta magazinului atunci cand a fost prins asupra faptului, respectiv de reducere a sentintei pe acest temei.

Curtea Suprema de Casatie a Italiei, care verifica si evalueaza doar aplicarea legilor in cazurile de judecata, si nu si dovezile incriminatoare, a luat luni hotararea definitiva si irevocabila de achitare a inculpatului prin stingerea totala a pedepsei. Furtul de alimente in cantitati mici pentru satisfacerea nevoiei vitale de hrana nu a reprezentat in acest caz o crima, a declarat un purtator de cuvant al curtii judecatoresti.

„Conditia acuzatului si imprejurarile savarsirii faptei demonstreaza clar ca insusirea produselor alimentare s-a datorat exclusiv satisfacerii nevoii imediate si esentiale de hrana, inculpatul actionand asadar intr-o stare de necesitate”, a declarat purtatorul de cuvant al curtii de judecata.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: bbc. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Curtea superioară de apel din Italia a stabilit că furtul de hrană nu constituie un fapt ilicit atunci când ești înfometat

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu