Posted by / marți, 7 iunie 2016 / No comments / ,

Atenție, în combinație, aceste produse gospodărești pot fi letale!Publicitate
Un articol de Razvan

Poate fi periculos uneori sa combini mai multe substante de uz casnic precum anumiti detergenti. In amestec, unele produse devin foarte toxice, afectand sanatatea plamanilor si a sistemului cerebral.

Iata care sunt principalele produse de uz gospodaresc pe care nu trebuie niciodata sa le amesteci:

aceste combinatii pot fi letale


Inalbitor si amoniac

Atunci cand sunt amestecate, inalbitorul si amoniacul degaja vapori toxici, majoritatea cloramine, care sunt foarte iritante pentru ochi si pentru caile respiratorii.

Inalbitor pe baza de clor si otet

Orice acid, asadar si otetul, devine foarte periculos atunci cand este amestecat cu clor. Clorul gazos este deosebit de toxic!

Alcool pentru frectie si inalbitor

Daca imbini alcool pentru frectie cu inalbitor, practic amesteci cloroform cu acid clorhidric, o combinatie extrem de periculoasa. Mai bine foloseste inalbitorul ca atare, fara sa-l potentezi cu alcool.

Apa oxigenata si otet

Aceasta combinatie se foloseste des la curatare, desi nu ar trebui. In amestec, cele doua substante produc acid peracetic, care poate provoca arsuri ale pielii si iritatii ale ochilor si cailor respiratorii.

Doi detergenti chimici diferiti

In principiu, nu combina doi detergenti chimici, indiferent de natura lor. De regula, aceasta practica nu amplifica efectele de curatare, ci doar creste gradul de toxicitate a substantelor.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Atenție, în combinație, aceste produse gospodărești pot fi letale!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu