Posted by / luni, 2 mai 2016 / No comments / ,

Nevazatorul cu lozul castigator – Un experiment social inedit!Un articol de Petrut

Pe ce este cladita oare onestitatea? Sa fii cinstit este o chestiune dictata de imprejurari, sau o virtute interioara caracteristica? De multe ori ne pripim sa tragem concluzii despre oamenii pe care ii intalnim pe baza felului in care arata si a contextului in care ne aflam.

Prejudecatile ne fac sa ne inselam deseori in privinta oamenilor, sa avem incredere in escroci si sa ocolim persoanele bine-intentionate.


Imaginea pe care ne-o formam despre oamenii pe care ii intalnim pentru prima oara este bazata pe aparente, iar aparentele inseala.

Johal, regizorul si protagonistul videoclipului de pe YouTube pe care ti-l prezentam in continuare, a decis sa faca un experiment social despre onestitate. Rezultatele sunt foarte interesante si surprinzatoare.

Barbatul s-a prefacut ca este orb si, tinand in mana un bilet de loterie castigator, s-a indreptat la intamplare catre trecatorii de pe strada si le-a cerut sa-i spuna daca lozul e sau nu victorios.

Johal a abordat persoane din cat mai multe categorii sociale pentru a verifica si compara reactiile.

Le-a solicitat ajutorul atat oamenilor bine imbracati, cat si celor cu haine mai ponosite. Astfel a reusit sa testeze daca si in ce fel mijloacele materiale si clasa persoanelor intalnire influenteaza raspunsul primit.

Iata ce a descoperit!

Urmareste videoclipul si spune-ne daca te asteptai la asemenea rezultate.


Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nevazatorul cu lozul castigator – Un experiment social inedit!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu