Posted by / marți, 24 mai 2016 / No comments / ,

După ce veți citi asta, veți fi mai atenti la consumul exagerat de cartofiPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Multora le place gustul cartofilor, indiferent de felul in care sunt preparati (fierti, copti, prajiti, la cuptor…), unii incluzandu-i aproape la fiecare masa, fara sa constientizeze ca orice exces dauneaza.

Un consum de cartofi de patru ori pe saptamana este asociat cu riscul cresterii tensiunii arteriale, in cauza fiind indicele glicemic foarte ridicat al legumei.

nu mai consuma in cantitati exagerate cartofi


Este ceea ce sustin cercetatorii de la “Harvard Medical School”, realizatorii unui studiu asupra a 187.000 de barbati si femei, timp de aproximativ 20 de ani.

Rezultatele obtinute sunt foarte limpezi:

- mai mult femeile sunt expuse hipertensiunii, cand consuma in mod regulat cartofi.

- persoanele consumatoare a 4 portii variate de mancare pe baza de cartofi/ saptamana prezinta 11% risc de crestere a tensiunii, comparativ cu cele care practica obiceiul alimentar cel putin o data pe luna.

- daca alimentul in discutie este inclus in meniul cuiva de peste 4 ori pe saptamana, se poate astepta ca riscul de crestere a tensiunii sa atinga nivelul de 17%.

Potrivit medicilor, inlocuirea unei singure portii de cartofi cu legume fara amidon ar conduce la scadera riscului de hipertensiune cu 7%, iar chipsurle nu ar avea efecte asupra tensiunii. In schimb, contin cantitati mari de grasimi daunatoare inimii.

Sa aveti sanatate!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului După ce veți citi asta, veți fi mai atenti la consumul exagerat de cartofi

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu