Posted by / sâmbătă, 14 mai 2016 / No comments / ,

Ce nu știai despre operația la glanda tiroidă! Dezvăluirile Dr. Dominique HuetUn articol de Ileana Mladinoiu

Ati mers la un endocrinolog, vi se descopera ca aveti unul sau mai multi noduli tiroidieni, sunteti de acord cu extirparea lor.

Nu stiti ce urmeaza dupa o astfel de interventie si tot felul te intrebari va framanta....

Daca va aflati in situatia aceasta cred ca veti gasi raspunsurile in randurile urmatoare!

nu stiai asta despre operatia glandei tiroide


Tiroida, glanda situata la baza gatului, masoara 30 de mm inaltime si se compune din doi lobi ovali aflati de o parte si de alta a traheii, reuniti prin istm.

Principala si unica functie a glandei este fabricarea de hormoni tiroidieni, indispensabili vietii.

Ei sunt responsabili de tonusul intregului organism (de unde si denumirea de glanda tonusului): ritmul cardiac, memorie, aspectul pielii.

Operatia de tiroida este superficiala, dat fiind ca se face exact sub piele. Teoretic, urmarile interventiei sunt simple, fara prea multe dureri, numai ca extirparea nodulului/nodulilor trebuie facuta cu rigurozitate si precizie, pentru a se evita aparita a doua complicatii semnificative.

Hipocalcemia, prima consecinta

Potrivit dr. Dominique Huet, sef serviciu endocrinologie din cadrul spitalului Paris Saint-Joseph, “in spatele tiroidei se gasesc patru glande mici, numite parotide, responsabile cu secretia unui hormon de reglare a nivelului de calciu din sange. Trebuie pastrate cel putin una sau doua, in caz contrar vorbim de hipocalcemie”.

Pierderea totala sau partiala a vocii, al doilea risc

Desi se poate intampla la 1/1.000 de cazuri, lezarea nervilor corzilor vocale, denumiti recurenti, antreneaza paralizia acestora cu pierderea vocii. Chirurgul care efectueaza operatia trebuie sa aiba in vedere acest lucru/sa le protejeze.

Departe de noi gandul de a va panica, fiindca, dupa cum sustine dr. Huet, aceste complicatii pot fi evitate complet, realizandu-se operatii de catre profesionisti in domeniu.

Nu as vrea sa-i facem reclama spitalului din Franta, precizez doar ca este privat si ca dispune de un centru endocrinologic.

Incheind intr-o nota optimista, operatia de tiroida prezinta avantaje, conform aceluiasi specialist citat. Este un “tratament prioritar in caz de cancere, vindeca 95% dintre cancerele tiroidiene, facand posibila extirparea definitiva, totala sau partiala, a unuia sau mai multor noduli tiroidieni”.

Sa aveti sanatate!


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce nu știai despre operația la glanda tiroidă! Dezvăluirile Dr. Dominique Huet

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu