Posted by / luni, 9 mai 2016 / No comments / ,

Atenție, copiați și rețineți, viața vă poate fi pusă în pericol! Aceste plante au risc toxic și trebuie utilizate restrictiv!Publicitate
Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

In anumite situatii puteti sa va intoxicati fie din neatentia dumneavoastra ,fie din iresponsabilitatea altor persoane. Desi unele din plantele enumerate au utilizari cotidiene ,trebuie sa retineti ce anume este periculos si toxic.

EVITATI REMEDIILE CATEGORISITE CA MINUNI !!! SUNTETI UNIC, NU TOTUL FUNCTIONEAZA CA LA TOATA LUMEA!

aceasta planta va poate pune viata in pericol!


Aconitum (toate speciile si toate partile plantei)

Contine aconitina si alti alcaloizi toxici si nu s-a dovedit nici un beneficiu terapeuticAngelica archangelica

Fructele si partile areiene ale plantei Contin furanocumarine fototoxiceArystolochia ,toate speciile si toate partle plantei

Contin acizi aristolochici cu efect puternic cancerigen si genotoxicArtemisia cina,bobocii florii

Contin satonina si lactona toxicaBerberis vulgaris,scoarta tulpinii ,radacina integral

Contine berberina, un alcaloid toxicBorago officinalis,Partile aeriene si florile

Contine alcaloizi pirolizidinici cu efecte carcinogenice genotoxice cat si hepatotoxice.Bryonia,toate speciile ,radacina

Contine cucurbitacine citotoxice cu efect purgativ drastic si emetic(vomitiv)Chenopodium ambrosioides L, var anthelminthicum , 

Uleiul esential contine o substanta activa toxica ,ascariolulChrysanthemum vulgare,partile aeriene si florile plantei.

Taxonii pot contine ulei esential in care se afla tuionina,substanta care are actiune neorotoxica.Citrullus colocynthys-fructele

Contine cucurbitacina cu efect citotoxic .Purgativ drasticClaviceps purpureea(Cornul secarei)sclerotii

Contine alcaloizi toxici exceptie facand alcaloizii dihidrogenati dar nu se recomanda utilizatea fitoterapica .Convolvulus scammonia ,rasina

Laxativ drastic cu proprietati iritante asupra tubului digestiv.Croton tiglium :semintele si uleiul gras din seminte

Laxativ drastic continand diesteri ai forbolului care favorizeaza dezvoltarea tumorilor.Cynoglossum officinale Limba cainelui-partile aeriene ale plantei se utilizeaza doar radacina. Numai la indicatiile medicului!

Contin alcaloizi pirolizidinici cu proprietati carcinogenice si genotoxice si hepatotoxice.Dryopteris-filix-mas(feriga comuna) rizomii

Substantele active din rizomi sunt extrem de toxice fara un beneficiu dovedit.Exogonium radacinile si rasina

Purgativ laxativ drastic cu actiune iritant digestivaHelleborus(toate speciile)Toata planta( Spanz)Glicozide bufanolidice,hellebrigenina,helebrozidul,saponozide ,lactone,protoanemanina.

Toate sunt toxice organismului uman si utilizarile empirice au duc la intoxicatii grave uneori si la deces.Juglans regia(coaja fructului)

Contine naftochinona juglona cu actiune mutagenica si carcinogenica.. Nu s-a dovedit nici un fel de actiune benefica terapeutic .Juniperus sabina (Cetină de negi) toate partile plantei

Toxica in totalitate si nici un beneficiu terapeutic.Ledum palustre(partile aeriene ale plante)

Contine ulei esential cu potential iritant asupra tractului gastro-intestinal,runichi si caile urinare.Mallotus philippensis(perii glandulari masivi ai frunzelor,partile vegetative tinere si fructele (Kamala)

Purgativ-laxativ drastic,care poate provoca gastro enterite grave.Ocimum-basilicum (busuioc) uleiul esential pur

Contine cantitati mari de estragol care este genotoxic si carcinogenic.Petasites hybridus (frunzele)

Contine alcaloiza pirolizidinici cu proprietati genotoxice si carcinogenice si hepatotoxice..Pulsatilla vulgaris (partile aeriene ale plantei)

Daca este utilizat in cantitati mari se produce iun efect de iritare a a rinichilor si a cailor urinare .Interzis total femeilor gravide.Rubia tinctorium ( radacina)

Continutul destul de mare de lucidina care are proprietati genotoxice si posibil carcinogeniceSassafras albidum(lemnul si radacina)

Contin un ulei esential- safrol cu puternice efecte genotoxice si carcinogeniceSenecio toate speciile (Partile aeriene si radacinile)

Contin alcaloizi pirolizidinici cu proprietati genotoxicie ,carcinogenice si hepatotoxice.Strychanos -nux -vomica( semintele )

Contine stricnina un alcaloid periculos care se utilizeaza sub stricta supraveghere.Teucrium chamaedris (partile aeriene)

Hepatotoxic majorTussilago farfara (radacinile si florile)

Contin alcaloizi pirolizidinici cu proprietati genotoxicie ,carcinogenice si hepatotoxice.Vinca Minor (Partile aeriene cu frunze)

Produce schimbari hematologice(leucocitopenie,limfocitopenie,reduce nivelul globulinelor)Fitoterapie traditionala si moderna de Ovidiu Bojor si Octavian Popescu

Completari si adaugari Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan!

Despre autor:
Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan s-a alaturat Echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa cu ajutorul medicinei naturiste. Pe Elene-Lacramioara o puteti gasi si pe facebook!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Atenție, copiați și rețineți, viața vă poate fi pusă în pericol! Aceste plante au risc toxic și trebuie utilizate restrictiv!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu