Posted by / sâmbătă, 2 aprilie 2016 / No comments / ,

Zece sfaturi ca să fii mai eficient atunci când lucrezi de acasă!Un articol de Mihaela Iliescu - Consultant nutritie

Freelancerii sau antreprenorii aflaţi la inceputul afacerii nu au un birou, in cele mai multe cazuri lucreaza de acasa sau in spaţii neconventionale, precum cafenele sau hub-uri.

Pare un vis implinit, este senzationala starea de libertate – ne facem propriul program, exista un confort si o economie de timp atunci cand lucram de acasa, dar lipsa de concentrare, lipsa interactiunii cu colegii de munca, lipsa unui orar fix – toate acestea ne pot influenta negativ eficienta.

Iata cateva sfaturi pentru a creste eficienta si concentrarea atunci cand lucrezi de acasa:

iata cum poti fi mai eficient atunci cand lucrezi de acasa


1. Stabileste-ti o rutina si un set de reguli, care te pot ajuta sa te concentrezi.

Practica regulat cateva obiceiuri simple atunci cand lucrezi. Asta te poate ajuta sa rezisti tentatiei de a gasi scuze pentru a lucra dezorganizat, sa te concentrezi si sa intri astfel in atmosfera de lucru.

2. Elimina lucrurile care te pot distrage.

Prioritatea este proiectul la care lucrezi, nu televizorul deschis sau copii care se joaca sau animalul de companie. Asculta muzica preferata in casti, daca asta te ajuta sa te concentrezi. Amenajeaza-ti un spatiu de lucru, chiar si intr-un colt al camerei, de preferat langa o fereastra, pentru a profita cat mai mult de lumina naturala.

3. Fixeaza-ti termene si limite.

Stabileste un orar de lucru si evita rezolvarea treburilor personale in acest interval. Le poti rezolva dupa sau, daca sunt mai usoare, in pauze. “Premiaza-te” cu ceva ce iti doresti pentru fiecare termen respectat sau pentru orice sarcina rezolvata in avans.

4. Ia o pauza de la “birou”. 

Din cand in cand iti prinde bine o pauza de 10-15 minute, in care sa iesi la aer, sa te deconectezi, revenind apoi cu forte proaspete.

5. Stabileste un interval pentru o pauza de masa. 

Se dimineaza astfel riscul de a manca necontrolat, cu perturbarea digestiei si a timpului de lucru. Pune pe birou, in apropiere, cafeaua, ceaiul, apa de baut, pentru a evita intreruperile de hidratare si/sau energizare.

6. Nu te “impraştia”.

Rezolva maxim trei obiective importante si acorda atentie prioritatilor. Pastreaza la indemana toate obiectele de papetarie necesare.

7. Ziua de munca are opt ore si fiecare duminica este zi libera.

Poţi alege o alta zi, important este sa pastrezi echilibrul: opt ore lucru, opt ore relaxare sau alte activitati, opt ore somn, sase zile munca, o zi odihna, fara telefoane si acces la internet in intervalele de odihna, somn sau relaxare.

8. Imbraca-te ca pentru o intalnire de afaceri.

Lucrul in pijamale si in papuci te face sa te simti relaxat(a), dar iti diminueaza productivitatea si concentrarea. tinuta business sau “de birou” te ajuta sa intri in atmosfera de lucru.

9. Pastreaza toate documentele in format electronic, pentru a le putea accesa usor, fara a fi nevoie sa cauti printre bibliorafturi, dosare si hartii.

10. Apreciaza in care parte a zilei esti “in forma” si alege programul de lucru in acest interval.

Profita de expunerea la lumina naturala, care ajuta organismul sa isi regleze programul de somn si concentrarea. Daca ai nevoie de lumina artificiala, alege surse “calde”, de culoare galbena si evita becurile tip neon.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Zece sfaturi ca să fii mai eficient atunci când lucrezi de acasă!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu