Posted by / vineri, 15 aprilie 2016 / No comments / ,

Rostiți aceste cuvinte magice și puneți capăt certurilor și violențelor din familieUn articol de Ileana Mladinoiu

Cred ca nu exista cuplu, mai ales in vremurile actuale, in care sa nu apara o cearta din motive mai mult sau mai putin importante. Cine sustine contrariul poate fi acuzat de ipocrizie.

Totul e ca tema disputei sa nu fie doar un pretext pentru a-l provoca pe participant sa-si iasa din pepeni sau conflictul sa degenereze in asa hal, incat unul dintre parteneri sa-si ia talpasita.

pune capat certurilor imediat


Indiferent de situatie, uneori este suficient sa gasim cuvintele potrivite prin intermediul carora furtuna dezlantuita sa se transforme intr-o simpla discutie. Daca este si constructiva, cu atat mai bine. Insisi cercetatorii au descoperit cuvintele magice pentru a pune punct unei “partide” de cearta dintre soti.

Cu cat se desfasoara mai violent, cu atat impacarea se va realiza mai greu. Si atunci nu-i mai bine sa nu se ajunga in asemenea stadiu? In loc sa ne dorim sa castigam cu orice pret batalia, invocand toate argumentele posibile, ar fi sufcient sa rostim o fraza, una singura, ca tensiunea sa coboare instantaneu.

"Inteleg ce vrei sa spui ”, ar fi potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, expresia magica pentru a pune capat disputei intr-un mod ce i-ar satisfice pe ambii parteneri.

Ca sa ajunga la respectiva concluzie, cercetatorii au cerut cuplurilor participante la studiu sa dezbata subiecte aprinse in fata lor. Fara sa-i intereseze motivul disputei sau castigatorul, acestia au constatat ca persoanele ce au impresia ca sunt intelese de partener se simteau mai implinite in relatie. “Esta cea mai buna expresie de folosit. Rezolva o cearta din doua motive: arata ca celelalt este ascultat si ca suntem de acord cu punctul lui de vedere”( Rebecca Hendrix, terapeut de cuplu).

Cercetatorii canadieni considera ca disputele dintr-un cuplu nu ar prejudicia relatia, dar este cazul ca unul dintre parteneri sa evalueze ideile, punctul de vedere si sentimentele neintelese de jumatatea sa.

Aceasta simpla propozitie ar fi ca un “tampon" intre soti. Cel care pronunta cuvintele magice beneficiaza de perceptia pozitiva, iar partenerul care il asculta se simte inteles de celalalt.

Aveti grija sa va certati frumos, cu tact si cu folos! Ca deloc, pare imposibil!


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rostiți aceste cuvinte magice și puneți capăt certurilor și violențelor din familie

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu