Posted by / luni, 25 aprilie 2016 / No comments / , ,

Peste 2000 de studii confirma efectele toxice ale campurilor electromagnetice (EMF) emise de telefoanele mobile si aparatura electrocasnicaPublicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Toata aparatura electrica si toate circuitele electrice din locuinta emit EMF-uri, campuri electromagnetice.

Radiatia electromagnetica este o forma de energie care poate determina modificari in imediata vecinatate a dispozitivelor electronice. Campurile invizibile afecteaza celulele corpului si pot genera simptome si imbolnaviri grave. In locuintele moderne, acest tip de radiatie este omniprezenta.

Aceste campuri au fost corelate cu aparitia cancerului, disfunctiile aparatului reproducator, dezvoltarea de cataracte si tulburarile de comportament la copii. Totul se datoreaza faptului ca EMF-urile, indiferent de natura lor, exercita efecte negative chiar asupra ADN-ului.

Alte posibile efecte negative asupra corpului sunt:


• Leziuni ale celulelor sangelui

• Leziuni nervoase

• Risc crescut de a dezvolta autism si boala Alzheimer

• Leziuni oculare si otice

• Tulburari de somn

• Dureri de cap

• Tumori ale glandei salivare

• Scaderea densitatii osoase

• Hipersensibilitate electromagnetica

• Dereglari de puls cardiac

• Tensiune arteriala fluctuanta

• Crize convulsive

Mai multe informatii despre campurile electromagnetice

In anul 2007, Grupul de Lucru pentru Bioinitiativa, un proiect de colaborare la care iau parte cercetatori si specialisti pe probleme de sanatate publica din Austria, China, Danemarca, Suedia si Sua, a emis un raport de 650 de pagini care face referire la peste 2000 de studii dedicate studiului efectelor campurilor electromagnetice.

Membrii grupului au ajuns la concluzia ca expunerea repetata chiar si la un nivel scazut de radiatii poate cauza o multitudine de cancere, reduce imunitatea organismului si favoriza aparitia bolii Alzheimer si a dementei, a bolilor cardiace si a multor altor boli si afectiuni.

In prezent exista peste 8000 de studii publicate pe marginea acestui subiect.

Ba mai mult, Organizatia Mondiala a Sanatatii chiar a clasificat radiatiile de radio frecventa ca fiind „potential carcinogene” pentru oameni, iar Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului a clasificat campurile electromagnetice ca fiind tot astfel.

Numeroase cercetari in domeniu coreleaza acest tip de radiatie cu inmultirea cazurilor de leucemie infantila si de tumori pe creier la copii. Cu cat varsta este mai mica, cu atat creste gradul de vulnerabilitate la EMF-uri si predispozitia pentru toate aceste imbolnaviri.

Desi multe tari nu au luat inca masuri efective de protejare a cetatenilor impotriva efectelor acestor campuri, aproape toate tarile dezvoltate ale lumii au documentat si cercetat insa fenomenul in cauza.

In 2001, Suedia chiar a recunoscut Hipersensibilitatea Electromagnetica (EHS) ca fiind o tulburare functionala. Acelasi stat a estimat ca peste 3% din populatia tarii sufera de simptome grave legate de expunerea la campuri electromagnetice. In alte tari dezvoltate, procentul populatiei afectate este cuprins undeva intre 3% si 8%.

Si asta nu e tot; un alt procent de 35-50% din populatie sufera de aceste simptome la o intensitate moderata. Organizatia Mondiala a Sanatatii considera in prezent problema de fata drept o amenintare tot mai mare la adresa sanatatii populatiei la nivel global.

Un studiu de caz cu rezultate socante

In prezent, multe scoli sunt echipate cu computere, tablete si table inteligente destinate facilitarii procesului educational. Din pacate, insa, aceste noi tehnologii introduse in scoli cresc expunerea la EMF atat pentru elevi si studenti cat si pentru personalul didactic.

Intr-o scoala din California, aceste tehnologii au inceput sa-si puna amprenta asupra sanatatii cadrelor didactice. In 1990, Gayle Cohen, profesor la clasa a sasea, a descoperit ca tehnologiile de ultima generatie i-au indus simptome de slabiciune si ameteala atat ei, cat si colegilor de breasla.

Profesoara s-a zbatut luni de zile sa depisteze legatura dintre starea ei de epuizare si mediul clasei in care profesa. Iar la numai cativa ani de la adoptarea tehnologiei de calcul in scoala cu pricina, unul dintre colegii ei s-a imbolnavit si a murit de cancer.

La scurt timp, inca un profesor a fost diagnosticat cu cancer la gat. Odata cu trecerea anilor, tot mai multe cadre didactice au capatat boli din cele mai bizare. In cele din urma, Cohen a fost si ea diagnosticata cu cancer de san.

„Am stat de vorba cu un coleg si am trecut impreuna in revista toate imbolnavirile de cancer la care am asistat in institutia noastra”, a afirmat Cohen. „Am realizat ca, de-a lungul timpului, doisprezece colegi fie s-au imbolnavit grav, fie au decedat”.

In decurs de numai 15 ani, 16 membri ai corpului profesoral din totalul de 137 de angajati ai scolii ultramoderne au fost diagnosticati cu 18 cancere de diferite forme. Raportul era de 3 ori mai mare decat media altor institutii de invatamant. In plus, alte douasprezece imbolnaviri de cancer s-au inregistrat printre fostii elevi ai scolii. Unii dintre acestia au decedat chiar in urma bolii.

Atunci cand epidemiologul Sam Milham a examinat nivelurile campurilor electromagnetice, specialistul a ramas pur si simplu stupefiat. Gradul de poluare electromagnetica era atat de mare incat depasea capacitatea de inregistrare a aparatului sau de masura. Pe baza constatarilor sale s-a inaintat o plangere oficiala catre Agentia pentru Sanatate si Securitate in Munca, totul culminand cu o investigatie amanuntita desfasurata de Departamentul pentru Sanatate al Statului California.

Rezultatul a fost de-a dreptul socant: pentru profesori, gradul de expunere masurat aferent campurilor din scoala in care activa Cohen crestea riscul de imbolnavire de cancer cu 64%. Pentru Cohen, riscul de a se imbolnavi de cancer crescuse cu 21% chiar din primul an al introducerii computerelor in clasa ei. Mai mult, per total, riscul corpului profesoral de a capata melanom, cancer tiroidian si cancer uterin era de 13 ori mai mare decat media pe tara.

Moduri de a reduce gradul de expunere la campurile electromagnetice

Avem la indemana suficiente mijloace de a ne proteja de aceste pericole fara a ne priva complet de confortul adus de tehnologia moderna.

• Nu cumpara un cuptor cu microunde, incalzeste mancarea in cuptor sau pe plita.

• Nu mai tine laptopul in poala, ci tine-l pe birou.

• Limiteaza timpul de folosire a telefonului mobil, mai ales in zonele cu semnal slab.

• Nu purta telefonul lipit de corp, tine-l intr-o servieta sau in geanta.

• Nu lasa la indemana copiilor sub 12 ani telefoane mobile, tablete sau alte dispozitive electrice.

• Scoate aparatura electronica din dormitor, vei si dormi mai bine!

• Ia in calcul varianta inlocuirii tehnologiei Wi-Fi cu internetul prin cablu.

• Inchide dispozitivele Wi-Fi pe timpul noptii.

• Evita sa stai in apropierea releelor Wi-Fi.

• Inlocuieste ceasul desteptator digital cu unul pe baterii.

• Evita sa folosesti foenul pentru a-ti usca parul.

• Evita paturile electrice si foloseste in schimb sticle cu apa fierbinte pentru a te incalzi!

• Evita contoarele inteligente atat de controversate si de daunatoare.

• Citeste carti in format fizic pentru a evita expunerea la radiatiile cititoarelor de carti electronice.

• Scoate din priza electronicele si petrece cat mai mult timp in aer liber.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Ref:
https://www.defendershield.com/learn/electronics-emr/
http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/fs226/en/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/01/19/the-hard-core-science-of-how-cell-phones-and-other-emf-damages-you.aspx
http://www.nbcnews.com/id/34509513/ns/health-cancer/t/electrosmog-harming-our-health/#.Vx0e2TCLShc
http://www.bioinitiative.org/
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs193/en/
http://www.emfsolutions.ca/sensitivities.php
http://www.nbcnews.com/id/34509513/ns/health-cancer/t/electrosmog-harming-our-health/#.Vx0e4zCLShc 
Foto:dailyhealthpost
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Peste 2000 de studii confirma efectele toxice ale campurilor electromagnetice (EMF) emise de telefoanele mobile si aparatura electrocasnica

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu