Posted by / duminică, 17 aprilie 2016 / No comments / ,

Ai un tendon proeminent lângă încheietura mâinii? Să fie oare de rău?Publicitate
Un articol de Petrut

De-a lungul evolutiei oricarei specii, natura selecteaza caracteristicile folositoare si cele nefolositoare ale organismului acestora pentru o adaptare cat mai buna la mediu. Piesele scoase din uz, ca sa spunem asa, nu dispar complet, ci devin relicve evolutive care nu mai indeplinesc nicio functie.

iata ce reprezinta acest tendon


La om, cele mai bune exemple de relicve evolutive sunt apendicele, molarii de minte, amigdalele, aspectul granular de „piele de gaina” si mameloanele la barbati. Daca in trecut aceste segmente corporale sau caracteristici fiziologice jucau un rol crucial pentru supravietuire iar astazi ele sunt complet inutile.

Unii oameni mai au insa o astfel de relicva evolutiva, si anume un muschi vestigial denumit palmaris longus.

Pentru a verifica daca te numeri printre cei care mai au inca acest muschi iesit din uz, sprijina-ti bratul pe o suprafata plana cu palma indreptata in sus. Lipeste-ti degetul mare de cel mic si ridica usor palma in sus din incheietura, asa cum este ilustrat in materialul video de mai jos. Creasta vizibila este un tendon care se ataseaza la muschiul vestigial mentionat, care poate lipsi de la un singur brat sau de la ambele brate la aproximativ 10-15% din populatie.

Nici proeminenta, nici absenta acestui muschi al mainii nu sunt nici pe departe vreun motiv de ingrijorare. De fapt, nu are niciun rol, iar medicii chirurgi obisnuiesc sa il taie pentru a-l folosi la operatiile estetice. Studiile in domeniu au demonstrat ca muschiul mentionat nu influenteaza cu nimic mobilitatea sau forta prizei mainii.Vezi mai jos si alte parti inutile ale corpului uman:

Maselele de minte

Molarii de minte sunt pozitionati adanc in cavitatea bucala, la extremitatea maxilarului superior si inferior. In afara de a genera probleme dentare, fiind dureroase si greu de extras, maselele de minte nu indeplinesc niciun rol justificat. In prezent, doar 35% dintre noi suntem scutiti de chinul aparitiei acestora.

Coccisul

Coccisul, sau noada, cum mai este supranumit, este sectiunea finala a coloanei vertebrale. Acest segment este alcatuit din 3-5 vertebre alipite sau separate, si este util doar pentru mamiferele care au… coada. La om, nu are alt rol decat sa ne faca sa aratam mai caraghios.

Amigdalele

Pozitionate pe ambele laturi ale gatului, amigdalele sunt complet inutile, dar pot genera tot felul de complicatii atunci cand se inflameaza si se umfla. Daca acest lucru se repeta de mai multe ori la rand, medicul ORL-ist poate recomanda o procedura chirurgicala de eliminare a lor.

Polipii nazali

Polipii nazali sunt mase de tesut limfoid pozitionate adanc in cavitatea nazala. Sunt o componenta a sistemului imunitar, captand bacteriile aeropurtate inhalate prin nas. Dar, odata cu inaintarea in varsta, polipii se micsoreaza si devin inutili. Asigura o oarecare protectie impotriva infectiilor doar la varsta copilariei.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!
Sursa foto:youtube.com
Ref:
http://www.secretele.com/2015/12/stiai-ca-exista-peste-7-parti-ale.html
http://www.sun-gazing.com/tendon-protrude-wrist-like-means/
http://www.mrhealthylife.com/unbelievable-we-have-more-than-10-useless-body-parts-heres-which-ones-we-can-live-without/
http://www.toptenz.net/top-10-most-useless-body-parts.php
http://www.medicaldaily.com/10-useless-human-body-parts-what-you-do-and-dont-need-297264
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ai un tendon proeminent lângă încheietura mâinii? Să fie oare de rău?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu