Posted by / duminică, 27 martie 2016 / No comments / ,

Soluții naturale și simple de la bunica, pentru a ține păianjenii departe de casăPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Reusiti sa scapati de muste, tantari, gandaci, furnici, dar prezenta unor paianjeni in colturile peretilor casei da frisoane pe spate unora, creand adevarate fobii.

Cu toate ca paianjenii sunt inofensivi, vreti sa-i omorati, fiindca pur si simplu nu-i suportati. Veti izbuti pentru moment, fiindca altii isi vor cauta culcus in domiciliul vostru.

Debarasati-va de prezenta lor, urmand sfaturile de mai jos ale bunicii:

solutii naturale pentru indepartarea paienjenilor


Menta proaspata

Mirosul puternic al plantei nu este pe placul paianjenilor. Zdrobiti menta proaspata, puneti-o in pungulite goale de ceai si imprastiati-le prin casa, prin locurile pe unde stiti ca pot intra paianjenii.

Folositi fructele/frunzele/de castan, plantati un castan!

Fructele verzi taiate in doua si asezate pe la colturile camerei vor degaja un miros specific, fugarind astfel aceste specii. De asemenea, se pot pune crengute de castan la ferestre. Pentru cine are posibilitatea sa planteze in apropierea geamurilor un castan, ii va fi si mai usor.

Uleiul esential de castan de India

Arhicunoscut ca “arma” impotriva paianjenilor. Puneti cateva picaturi pe marginile usilor si in jurul ferestrelor. La fel de eficace este si uleiul de lavanda.

Frunzele de rosii

Mirosul frunzelor de tomate nu este agreat de paianjeni. Bunica ne invata sa presaram peste tot frunze de rosii sau coditele acestora, ca paianjenii sa nu intre in casa. Putem sa le uscam (toamna), le punem pe langa usi si ferestre ori aproape de radiator, pentru imprastierea mirosului, schimbandu-le regulat.

Piatra de alaun pudra (piatra acra)

Pulberea poate actiona ca agent de respingere a paianjenilor. Intr-un pulverizator se pun 1 litru de apa cu 80 de grame de pudra, agitam si pulverizam pe ramele usilor si ale ferestrelor.

Intretinerea curateniei

Foarte importanta este si intretinerea curateniei, aspirand o data pe saptamana parchetul, covoarele, indepartand sursele de hrana, cuiburile-confortul paianjenilor.

Pulverizati apoi otet alb pe marginile usilor si ale ferestrelor! Veti observa ca paianjenii nu mai au niciun chef sa va viziteze. Se spune ca in lume ar exista 35.000-40.000 de specii diferite de paianjeni. Indiferent de numar si categorie, aspectul lor dizgratios, uriasele panze tesute produc o teama irationala/fobie.

In cazul de fata, solutia ar fi nu sa-i ucidem, ci sa-i tinem cat mai departe de casa!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Soluții naturale și simple de la bunica, pentru a ține păianjenii departe de casă

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu