Posted by / marți, 22 martie 2016 / No comments / ,

Cum să repari adânciturile din covoare, produse de piesele grele de mobilierPublicitate
Un articol de Razvan

Un covor cu fire groase rasucite schimba complet aspectul unei incaperi, dar tesaturile dese sunt si foarte greu de intretinut.

Iar una dintre cele mai enervante probleme cu aceste tipuri de covoare sunt urmele de adancituri de la picioarele pieselor de mobilier. Gropile formate par uneori ireparabile, asa ca de cele mai multe ori tindem sa le ascundem. De fapt, insa, urmele sunt perfect reversibile!

repara adanciturile din covoare


Iata patru metode foarte eficiente de reparare a adanciturilor lasate de mobila!

4 moduri de a indeparta adanciturile de la piesele de mobilier

1.Gheata:

Exact, gheata! Pentru adanciturile de dimensiuni mici, pune un cub de gheata pe defectiuni. Lasa-l sa se topeasca incet peste noapte, iar a doua zi indreapta fibrele covorului cu un pieptene cu dinti rari, o perie sau muchia unei card de plastic.

2. Suctiune:

Pentru adanciturile mai pronuntate, dupa procedeul descris mai sus trebuie sa si aspiri zdravan zonele cu defectiuni.

3. Abur:

Adanciturile de dimensiuni mari se repara cel mai bine folosind abur. Inmoaie in apa o carpa, o laveta sau un prosop, apoi seteaza temperatura fierului de calcat pentru bumbac si treci de cateva ori cu fierul peste carpa asezata pe zonele adancite ale covorului, depasind usor suprafata zonelor de reparat. Lasa carpa sau prosopul peste defectiuni cateva ore pana ce se usuca complet.

4. Combina metodele intre ele si insista:

Covorul nu e compromis nici daca adanciturile sunt de fapt gropi in toata regula, doar ca atunci e nevoie de mai mult efort. Intai pulverizeaza apa pe defectiuni si perie-le bine, apoi aplica metoda cu abur folosind un fier de calcat sau un aparat de curatat cu aburi. Reia metodele descrise, apoi regleaza feonul la temperatura medie si sufla zdravan fibrele aplatizate.

Folosirea in combinatie a celor patru metode descrise nu poate da gres!

Impartaseste-ne parerile tale despre aceste trucuri si nu ezita sa ne scrii daca stii si alte metode de reparare a urmelor adancite din covoare.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa:tiphero. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!
Foto:professionalcleaninglondon.org.uk
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să repari adânciturile din covoare, produse de piesele grele de mobilier

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu