Posted by / duminică, 14 februarie 2016 / No comments / ,

Descoperă-ți punctele forte și punctele slabe pornind de la nuanța ochilor!Publicitate
Un articol de Maya

Culoarea ochilor este determinata in primul rand de cantitatea si de distributia melaninei. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat ca nuanta ochilor poate dezvalui lucruri importante despre personalitate.

afla-ti punctele slabe in functie de ochi


• Ochii negri

Cei mai multi oameni din lume, adica peste 55 la suta din populatia Globului, au ochii negri sau de un cafeniu inchis. Aceasta culoare se datoreaza unei caracteristici genetice dominante existente mai ales la popoarele asiatice si africane. Nuanta cafeniu-inchis a ochilor poate fi foarte intensa, caz in care ochii pot trece uneori drept negri, desi nu exista ochi de culoare perfect neagra.

Personalitatea ochilor negri:

Maroul este o culoare puternica si bogata, asociata cu energiile pamantului, creativitate, tenacitate si fertilitate. Ochii negri sau inchisi la culoare sunt cei mai raspanditi in lume. Persoanele cu ochii negri sunt considerate a fi empatice, independente si de incredere. De asemenea, acestea sunt guvernate de dorinte sexuale puternice si sunt firi extrovertite. Ele tinda sa puna accentul pe armonie in relatii si pozitia in societate, si mai putin pe lucrurile materiale. Dezavantajele lor sunt vanitatea si ego-ul sensibil.

• Ochii caprui

Culoarea acestor ochi este similara cu cea a ochilor „negri” sau maroniu-inchis, doar ca de obicei este ceva mai deschisa, si cuprinde mai multe nuante de verde si de galben. Aceasta coloratie oculara se datoreaza unei concentratii mai mari de melanina pe marginea irisului. Culoarea ochilor poate varia in functie de lumina, astfel incat poate capata cand nuante aramii, cand verzi, precum si multe tonuri de maroniu. Aproximativ 12 la suta din populatia lumii are aceasta nuanta a ochilor.

Personalitatea ochilor caprui:

Persoanele cu ochi caprui sunt adesea descrise ca fiind neinfricate si mereu gata sa infrunte provocarile vietii. De obicei, ele sunt foarte atragatoare, dar abordeaza jocurile de seductie intr-un mod neagresiv si mai degraba indirect. La locul de munca, persoanele cu ochii caprui sunt apte, dar uneori lenese.

• Ochii albastri

Nuanta albastra a ochilor se datoreaza unei gene recesive, astfel ca este mai putin raspandita. Aceasta culoare se formeaza ca urmare a unei lipse de pigment, iar nuanta albastrie este, de fapt, generata de dispersia luminii in iris. Aproximativ 8 la suta din populatia lumii are ochii albastri.

Personalitatea ochilor albastri:

Nuanta albastra a ochilor este asociata cu cerul, energiile vazduhului, si gandirea rationala. Persoanele cu ochi albastri sunt considerate a fi fermecatoare si prietenoase. In plus, ele sunt foarte spontane, dispuse sa incerce lucruri noi, si poseda o personalitate spirituala bine dezvoltata. Ele sunt mult mai perceptive decat persoanele cu ochii de alte nuante.

• Ochii verzi

Aceasta culoare este considerata a fi cea mai rara, fiind intalnita la aproximativ 2 procente din populatia lumii. Verdele se datoreaza prezentei pigmentilor in cantitati mici, dar ceva mai mare ca in cazul ochilor albastri, si este imbogatit de nuante galben-aurii, in special in jurul irisului.

Personalitatea ochilor verzi:

Verdele ochilor simbolizeaza carisma, inovatie, tinerete si vigoare fizica. Persoanele cu ochii verzi sunt descrise ca fiind iubitoare de aventura si de toate placerile vietii. Sunt buni ascultatori, descurcareti in societate dar, in general, singuratici. Sunt amanti pasionali, dar si capriciosi si nehotarati in dragoste, desi in alte aspecte de viata sunt foarte bine orientati. Principalele lor defecte sunt incapatanarea, firea manipulativa si gelozia.

• Ochii gri

Aceasta nuanta a ochilor are o tenta de albastru, dar tonurile dominante sunt cele gri sau de argintiu. La fel ca ochii verzi, si ochii gri sunt foarte rari, si au chiar mai putin pigment decat ochii albastri. In mod interesant, griul este cea mai raspandita culoare a ochilor in tarile din Europa de Est.

Personalitatea ochilor gri:

Nuanta gri a ochilor este destul de rara, si simbolizeaza intelepciune si tarie de caracter. Persoanele cu aceasta culoare a ochilor sunt descrise ca lideri nascuti, care pot gasi solutii chiar si pentru problemele aparent irezolvabile. Ele se adapteaza usor, sunt calme si iubesc natura. Nu sunt foarte deschise, dar compenseaza prin romantism si senzualitate. Abordeaza viata in mod rational, sunt credincioase si tind sa prefere relatiile de durata. Principalul dezavantaj este hipersensibilitatea emotionala.

• Ochii de culoarea ambrei

Aceasta variatiune de culoare porneste de la tonuri de maroniu, dar cu mai putin pigment sau cu mai multe tente de aramiu si auriu. Acest efect este generat de pigmentii galbui lipocromici. Nuanta de ambra se intalneste la aproximativ doua procente din populatia Globului.

Personalitatea ochilor de culoarea ambrei:

Persoanele cu ochii de culoarea ambrei sunt considerate a fi foarte temperamentale, pasionale si hiperactive. Sunt firi inteligente, intelectuale si muncitoare, si le place sa atraga atentia. In plus, sunt descrise ca fiind misterioase, evazive si greu de abordat. Cu toate acestea, atunci cand se indragostesc, ele sunt foarte loiale. Principalele lor dezavantaje sunt incapatanarea, egoismul si nerabdarea.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Sursa:sportonlinegrup. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Descoperă-ți punctele forte și punctele slabe pornind de la nuanța ochilor!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu