Posted by / marți, 16 februarie 2016 / No comments / ,

Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete? Acest test îți va fi de ajutor!Un articol de Razvan

Daca nu ai bunici la tara, care sa iti poata furniza alimente proaspete, atunci cumparaturile in supermarket sau piata sunt inevitabile, insa exista intotdeauna incertitudinea ca produsele alimentare de pe rafturi sunt intotdeauna proaspete?

Iata mai jos un test simplu, care poate fi facut acasa, care sa verifice prospetimea oualor cumparate...

verifica daca ouale sunt proaspete


Vei avea nevoie de un castron adanc din sticla, niste apa si cateva secunde.

Mai intai, toarna apa in castronul din sticla. Pune oul in castron cu atentie si urmareste ce se intampla.

Daca oul este proaspat, el se va scufunda complet si va cadea pe fundul castronului.

In cazul in care oul nu este nici proaspat, dar nici prea vechi, o parte va atinge fundul castronului, iar cealalta se va ridica spre suprafata apei.

Spre deosebire de situatile anterioare, in cazul in care oul este vechi, acesta va pluti pe suprafata apei. Acest tip de ou nu este recomandat pentru consum.

O alta metoda prin care poate fi verificata prospetimea unui ou este sa fie tinut in mana si apropiat de ureche. Apoi, oul trebuie usor miscat, acordandu-se atentie sunetului care se declanseaza din interior.

Daca nu se aude niciun sunet, atunci oul este proaspat, iar daca se aud sunete, atunci este posibil ca oul sa fie vechi si nu trebuie consumat.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Sursa:goodmorningcenter. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete? Acest test îți va fi de ajutor!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu