Posted by / duminică, 31 ianuarie 2016 / No comments /

Suntem mințiți de ani de zile că petrolul se va epuiza - Află că zăcămintele de țiței se refac singure!Publicitate
Invatam in scoala si peste tot in mass media detinuta de straini ca petrolul este un combustibil fosil care s-a format din descompunerea materiei organice (dinozauri, vietati marine etc) acu’ nu stiu cate milioane de ani.

Au murit animalele, s-au descompus, au intrat in pamant, au stat acolo nu stiu cat timp si s-au transformat in petrol. Iar noi, oamenii, exploatam acum acest petrol, pana cand se termina. Nemafiind dinozauri morti si alte animale care sa se descompuna, pac, pac, de pe azi pe maine…inseamna ca o sa ramanem la un moment dat fara petrol. Asta ne spune Sistemul. Si ne tot prezice de zeci de ani ca o sa ramanem curand fara petrol.

Va invit astazi sa aflati o alta parte a povestii, adevarul dupa parerea mea, si anume ca petrolul NU s-a format din materie organica descompusa acum milioane de ani, petrolul NU se epuizeaza, ci SE PRODUCE CONTINUU IN INTERIORUL PAMANTULUI prin procesele fizico/chimice/geologice de la mari adancimi (magma + presiune + temperatura + diferite roci etc). Detalii in continuare:

suntem mintiti ca petrolul se va epuiza


Pe langa informatiile din articolele / site-urile postate mai jos, am aceasta informatie (ca petrolul nu se epuizeaza, ci se formeaza continuu in adancul pamantului) si de la un inventator (chimist) roman care a creat un sistem de transformare a apei in gaz si energie termica intr-un mod eficient, pe care l-am vazut personal. Acelasi inventator a demonstrat prin calcule matematice, impreuna cu alti oameni de stiinta, ca este o mare teapa ideea ca noi oamenii si activitatea noastra suntem vinovati de incalzirea globala.

9 sept 2012: Zacamintele de titei epuizate se refac singure

In ultimele decenii petrolistii au observat un fenomen ciudat, in toata lumea: puturile de petrol care erau considerate epuizate din cauza exploatarii, au inceput sa se umple din nou cu „aur negru”.

Exista doua teorii despre originea petrolului. Prima este cea organica, sau biogenica, care apartine savantului rus Mihail Lomonosov.

El a spus ca acest combustibil a aparut prin descompunerea, in anumite conditii, a deseurilor biologice, de-a lungul milioanelor de ani.

Spre deosebire de Lomonosov, o alta minte luminata, chimistul Dmitri Mendeleev, autorul tabelului periodic al elementelor, credea ca petrolul reprezinta nu o substanta formata in urma putrezirii plantelor si animalelor ce au trait candva pe Terra, ci un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata acesteia, precum magma vulcanilor.

In cazul orasului Groznii, capitala Ceceniei, lucrurile par chiar mai ciudate. Exploatarea petrolului a inceput aici in 1897. Pana in 1960, cand zacamantul a fost considerat epuizat, s-au extras nu mai putin de 100 milioane tone petrol brut. Spre surprinderea geologilor, in ultimii ani petrolul a inceput efectiv sa tasneasca din pamant, iar localnicii il aduna cu galetile.

Situatia s-a repetat si in cazul bazinului petrolifer Eugene Island, din largul coastelor Louisianei, SUA. Rezervele de aici au fost considerate epuizate, dar in ultimul deceniu mai multe sondaje au aratat ca ele s-au restabilit, extractia atingand nivele comparabile cu cele din deceniile trecute.

Ian 2011: Deconspirarea industriei petroliere

Pai, sa vedem ce avem… Stie cineva cum s-a format petrolul? Exista doua teorii majore :

1.Teoria lui Lomonosov, care spune ca petrolul este de origine organica, fosil deci si asa cum am invatat la scoala se gaseste in rocile sedimentare. Ca si cum dinozaurii au dat in primire fix ca el sa apara.. in pungi, care cu timpul se epuizeaza total…

2.Teoria lui Mendeleev, care spune ca petrolul are origine abiotica…adica, nu provine din dinozauri, ci este un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata precum magma vulcanilor.

De ce n-am auzit si invatat la scoala si despre aceasta teorie?

Pentru ca cineva s-a prins ca petrolul este o marfa vitala tocmai buna de manipulat ? Pentru ca din ratiuni economice marile concerne au interes sa se joace cu pretul lui si cu zonele de influenta asa cum vor muschii lor?

„Ceva misterios se intampla la Eugene Island 300. Productia de petrol din zona, adica in Golful Mexic, in largul Coastei Louisiana a fost considerata epuizata cu multi ani in urma. Descoperita in 1973, exploatarea de varf a fost de 15.000 de barili pe zi; pana in 1989 productia a scazut la aproximativ 4000 de barili pe zi.

Apoi brusc .. norocul se reintoarce la Eugene Island si acum produce mai mult de 13.000 de barili pe zi, iar rezervele estimate au saltat brusc la mai mult de 400 milioane de barili (estimarea initiala era de 60 milioane de barili).” 1999 – Wall Street Journal

In 1974, un articol publicat in Buletinul Asociatiei Americane a geologilor petrolieri:

„Toate depozitele gigant de petrol sunt explicate in mod logic de teoria abiotica, pentru ca simple calcule ale volumului potential de hidrocarburi din acele zone arata ca materiile organice sunt prea putine pentru a furniza volumul de petrol existent in acele zone”.

Un articol din 1999 aparut in Wall Street Journal arata ca cei mai multi geologi „sunt foarte presati sa explice, de ce, cel mai mare rezervor mondial de petrol, cel din Orientul mijlociu, a depasit dublul rezervelor din ultimii 20 de ani, in ciuda exploatarilor intense si a descoperirilor noi relativ putine.

Ar fi necesari destul de multi dinozauri si plante preistorice sa explice estimarea de 660 miliarde barili de petrol in regiune” nota Norman Hyne, profesor la University of Tulsa.

Poate cel mai intrigant articol este cel in care se spune ca „oamenii de stiinta care studiaza zonele petroliere spun ca petrolul care iese acum are o varsta geologica diferita de cel de acum 10 ani”, iar aceasta disparitate Wall Street Journal o explica prin citarea lui Thomas Gold, profesor emerit la Cornell University : „petrolul este, de fapt, regenerabil, un sirop primordial fabricat continuu de catre Pamant in conditii de presiune si temperatura extreme. Pe masura ce migreaza spre suprafata este atacat de bacterii, ceea ce-l face sa para a avea o origine organica, datand de pe vremea dinozaurilor”.

ANRM scoate la vanzare rezerve epuizate? NU! Pur si simplu s-au refacut singure!

„Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat ca va scoate la vanzare publica rezerva de zacamant asociat, titei si gaze naturale, situat la periferia orasului Salistea de Sus, in Podierei – informeaza Agerpres.

Campul pertrolifer Podierei contine zacaminte asociate avand in compozitie titei si gaze naturale. Presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, a precizat ca, odata cu scoaterea la vanzare a zacamantului Podierei, se vor mai licita alte 13 perimetre de titei si gaze naturale din Romania.

Sondele de la Podierei au inceput sa extraga resurse naturale in anul 1956, iar in anul 1988 a fost suspendata activitatea de extragere a titeiului si gazelor naturale considerandu-se ca zacamantul ar fi scazut in continut.

In Podierei se mai afla cinci sonde de extragere a titeiului care au fost abandonate odata cu oprirea extractiei.

Profesorul Ioan Burnar din Salistea de Sus a marturisit ca si in localitatea Sacel, situata la doar 3 kilometri de Salistea, au functionat 25 de sonde care extrageau titei, dar in urma cu sase ani activitatea de extractie a fost oprita brusc deoarece s-ar fi epuizat resursele….”

Un studiu prezentat in Science Magazine pe 1 februarie 2008 prezinta noi probe care sustin teoria abiotica a petrolului. (..) Proskurowski a gasit hidrocarburi ce contin izotopul 13 al carbonului ce pare format mai degraba in mantaua pamantului decat din materia biologica de pe fundul oceanului.

Izotopul 13 este tipul de carbon asociat de oamenii de stiinta cu originea abiotica, in comparatie cu izotopul 12 pe care oamenii de stiinta il asociaza, de obicei, cu originea biologica. Descoperirea hidrocarburilor abiotice din zona marina Lost City este a doua descoperire din ultimii ani care aduce argumente pentru originea abiotica a petrolului.

Asa cum a prezentat World Net Daily in 2005, o sonda a NASA trimisa pe Titan (gigantica luna a lui Saturn) a descoperit metan cu izotop carbon-13 pe care agentia l-a declarat ca fiind de origine abiotica.

World Net Daily spune ca dezvoltarea forajului de mare adancime pentru extragerea gazului natural pune seriose probleme celor legati de teoria combustibililor fosili.

Compania GHK din Oklahoma a gasit gaze naturale in doua foraje sapate la o adancime de aproximativ 5.7 mile, mult prea adanc pentru ca ramasitele dinozaurilor s fie prezente.

Urmand teoria lor abiotica, geofizicienii si chimistii rusi si ukrainieni au inceput analize detaliate ale istoriei tectonice si structurii geologice ale straturilor cristaline din bazinul Dniepr-Donetsk. Apoi au urmat investigatiile geofizice si geochimice. Un total de 61 de foraje au fost sapate si 37 au devenit productive comercial.

Si asta este o performanta extrem de impresionanta, o rata de succes de aproximativ 60%. Dimensiunea zacamaantului descoperit era comparabil cu cel din nordul Alaska. In SUA, o rata de succes de 10% era considerata o performanta la acea vreme!!! Deci 9 din zece foraje erau doar „dry holes”.

Prin anii 60, in timp ce companiile petroliere Americane erau ocupate cu controlul asupra unor zone din Arabia Saudita, Kuwait, Iran si alte zone cu petrol ieftin, sovieticii erau preocupati de testarea teoriei lor alternative. Au inceput sa sape foraje in regiuni presupuse sterile din Siberia. Acolo au dezvoltat 11 bazine majore plus unul gigant, totul bazat pe teoria lor abiotica.

In anii 80 s-au dus in Vietnam si s-au oferit sa finanteze costurile de forare si sa arate ca noua lor teorie functioneaza. Compania ruseasca Petrosov a forat in zona exterioara a bazinului Vietnam’s White Tiger, prin roca de bazalt si au facut posibila extragerea a 6000 de barili pe zi pentru slaba economie vietnameza.

In URSS, geologi instruiti in teoria abiotica si-au perfectionat tehnologia si, pe la mijlocul anilor ‘80, URSS a rasarit ca cel mai mare producator de petrol din lume. Putini din vest au inteles ce se intampla ori s-au deranjat sa intrebe.

Teoria moderna Ruso-Ucraineana privind originile petrolului:(http://www.gasresources.net/Introduction.htm)

Rusii au demonstrat ca petrolul nu se va termina niciodata si ca se poate extrage oricat. Daca ar fi acceptata aceasta idee s-ar ajunge la scaderea pretului, insa s-ar ajunge si la falimentarea companiilor petroliere de pe planeta precum OMV si altele si s-ar pierde monopolul si controlul anumitor puteri mondiale.

Sursa:expunere
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Suntem mințiți de ani de zile că petrolul se va epuiza - Află că zăcămintele de țiței se refac singure!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu