Posted by / miercuri, 20 ianuarie 2016 / No comments /

Premieră în ultimul deceniu: cinci planete din Sistemul Solar vor fi vizibile azi de pe TerraSistemul Solar va oferi pasionatilor de astronomie un spectacol inedit.

Cinci planete din Sistemul Solar - Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn - vor fi vizibile azi 20.01.2016 de pe Terra, simultan, pentru prima data in ultimul deceniu.

cinci planete ale Sistemului Solar sunt azi vizibile pe Terra


Sistemul Solar ofera pasionatilor de astronomie un spectacol inedit. Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn se vor alinia si vor forma o diagonala pe cerul noptii, cu putin timp inainte de aparitia zorilor, pe 20 ianuarie, scrie descopera.ro.

Este pentru prima data in ultimul deceniu cand cele cinci "planete stralucitoare", denumite astfel pentru ca, de obicei, pot fi vazute cu usurinta cu ochiul liber de pe Terra, se vor alinia in acest fel, precizeaza site-ul EarthSky.org.

Fenomenul va continua si in noptile urmatoare, putand fi admirat spre dimineata, pana pe 20 februarie.

Jupiter va fi prima care se va ridica pe bolta, urmata de Marte cea roscata, de Saturn cea galbuie, de Venus - cea mai stralucitoare dintre ele - si, apoi, de Mercur. Diferentele de timp intre aceste ascensiuni pe bolta ale celor cinci planete vor varia in fiecare zi si vor depinde de locul in care se afla pe Terra persoanele care urmaresc fenomenul.

Luna va traversa si ea diagonala celesta a celor cinci planete din 27 ianuarie pana pe 6 februarie, potrivit Coachella Valley Independent.

Astronomii au admirat cel mai recent aceasta aliniere spectaculoasa in perioada 15 decembrie 2004 si 15 ianuarie 2005.

Urmatorul eveniment astronomic de acest fel este prevazut sa se produca intre 13 si 19 august, potrivit EarthSky.org, dar planetele Mercur si Venus vor "sta" mult prea jos, pe linia orizontului, si nu vor putea fi vazute din emisfera nordica.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Premieră în ultimul deceniu: cinci planete din Sistemul Solar vor fi vizibile azi de pe Terra

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu