Posted by / duminică, 10 ianuarie 2016 / No comments / ,

Potrivit unui nou studiu, virusurile ne fac mai deștepți!Publicitate
Un articol de Maya

Un nou studiu al Universitatii din Lund, Suedia, indica faptul ca virusurile mostenite, cu o vechime de milioane de ani, joaca un rol important in construirea de retele complexe la nivelul creierului uman.

Cercetatorii cunosc de multa vreme faptul ca retrovirusurile endogene alcatuiesc aproximativ cinci la suta din ADN-ul uman. Timp de multi ani, acestea au fost considerate fragmente de ADN rezidual fara vreun folos real, un efect secundar sau o relicva a calatoriei noastre evolutive.

virusurile ne fac mai destepti


In studiul actual, Johan Jakobsson si colegii sai arata ca retrovirusurile par sa joace un rol central in functiile de baza ale creierului, determinand modul de exprimare si momentul de activare a anumitor gene. Rezultatele indica faptul ca, de-a lungul evolutiei, virusurile au acaparat o pozitie cheie in ghidajul masinariei noastre celulare. 

Motivul pentru care virusurile sunt activate selectiv si intr-un mod predeterminat la nivel cerebral se datoreaza probabil faptului ca, spre deosebire de toate celelalte tesuturi ale corpului, tumorile nu pot pune stapanire si pe celulele nervoase.

„Am reusit sa observam fenomenul prin care aceste virusuri sunt activate in mod distinct in interiorul celulelor cerebrale, si am descoperit ca acestea au un rol important de gestionare a anumitor procese fiziologice. Suntem de parere ca elucidarea rolului jucat de retrovirusuri poate furniza explicatii importante cu privire la motivele pentru care indeosebi celulele cerebrale isi indeplinesc functiile intr-un mod atat de dinamic si de complex. 

Nu este exclus ca elucidarea functiilor mai mult sau mai putin complexe care au loc in organismul diferitelor specii sa ne ajute sa intelegem mai bine motivele pentru care aceste specii difera atat de mult intre ele”, declara Johan Jakobsson, coordonatorul echipei de cercetare in domeniul neurogeneticii moleculare de la Universitatea din Lund.

Aceste celule folosesc un mecanism molecular special pentru a controla procesele de activare a retrovirusurilor. Constatarile ne ofera o perspectiva complexa in cele mai intime aspecte ale celor mai rudimentare functii ale celulelor nervoase. In acelasi timp, rezultatele deschid orizonturi noi de cercetare asupra bolilor cerebrale conditionate genetic.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Sursa:zonnews. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Potrivit unui nou studiu, virusurile ne fac mai deștepți!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu