Posted by / duminică, 3 ianuarie 2016 / No comments / ,

Mitul molarilor de minte – Avem sau nu nevoie de măselele de minte?Publicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Probabil ca si tu te-ai descotorosit de molarii de minte la sfatul medicului stomatolog. Cu totii ne alegem un dentist bine pregatit, care sa faca o treaba cat mai buna, asa ca rar se-ntampla sa punem la indoiala sfaturile sau deciziile acestuia.

Dar oare au dreptate dentistii asupra molarilor de minte? In acest articol vom dezbate importanta molarilor de minte, pentru a stabili daca este sau nu intemeiata decizia de a-i extrage cat mai repede posibil.

In majoritatea cazurilor, medicii stomatologi sustin sus si tare ca molarii de minte trebuie extrasi, deoarece nu au niciun rol si ne predispun la multe probleme dentare.

Dar haide sa analizam mai indeaproape acest aspect.

avem nevoie de molarii de minnte?Molarii de minte sunt supranumiti si molari ternari, aparand in spatele molarilor mari. Acestia rasar, de regula, in adolescenta tarzie sau catre varsta de 20 de ani.

Un raport publicat in Jurnalul American de Sanatate Publica a furnizat detalii revoltatoare, sustinand ca peste 67% din interventiile de extractie a molarilor de minte nu isi au rostul.

Mai mult, studiile stiintifice au demontat mitul conform caruia molarii de minte ne-ar predispune la diferite boli. Nici vorba de asa ceva. Asa ca daca abordam problema dintr-un unghi diferit, putem desprinde concluzia ca extractia molarilor de minte este o afacere, si inca una banoasa, pentru industria dentara (a carei cifra de afaceri anuala se invarte in jurul sumei de un miliard de dolari).

Dr. Weston A. Price se numara printre cei mai importanti cercetatori in domeniul sanatatii orale si ai acestui fenomen, investigand indeaproape legatura dintre sanatatea dentara si bolile inregistrate in preajma secolului 20. Cercetatorul a identificat o serie de triburi native care nu au suferit niciodata de probleme dentare, si care si-au pastrat intacti molarii de minte fara niciun fel de consecinte negative.

Astfel, el a desprins concluzia ca secretul sanatatii dentare si a intregului corp ar consta in tipul de nutritie. Din fericire, medicii stomatologi care se aliniaza abordarii holistice aplica si in zilele noastre aceste dovezi, promovand ideea ca, pe fondul unei alimentatii adecvate, osul maxilarului poate sustine fara probleme toti cei 32 de dinti aparuti, inclusiv molarii de minte.

In plus, Dr. Weston Price a constatat ca introducerea zaharului rafinat si al fainii albe in alimentatia acestor triburi a determinat deteriorarea rapida a dintilor altfel sanatosi.

Jay Friedman, consultant pe probleme dentare cu sediul in statul California, a constatat si el ca peste doua treimi din toate extractiile dentare efectuate sunt inutile din punct de vedere medical, si ca majoritatea pacientilor supusi interventiilor de extractie a molarilor de minte s-ar fi mentinut perfect sanatosi si daca nu s-ar fi recurs la aceste operatii.

Dintii pot fi considerati organe vii cu rol esential in economia mentinerii unui trup sanatos. Sistemul de acupunctura centrata pe meridiane energetice, cunoscut si promovat de medicina traditionala chineza de peste 5.000 de ani, indica o relatie vitala de interdepenta intre dentitie si articulatii, segmentele coloanei vertebrale, vertebre, organe si glandele endocrine. Potrivit meridianelor de acupunctura, molarii de minte comunica energetic cu intestinul subtire si zona anterioara a glandei pituitare.

Dovezile stiintifice indica faptul ca 46 la suta din nervii motrici si senzoriali ai cortexului cerebral au inseratii in cavitatea orala si in osatura faciala. Prin urmare, extractia unui dinte poate deregla sau chiar anula un meridian de acupunctura care traverseaza zona dintelui extras.

Mai mult, aceasta interventie de extractie poate deveni chiar periculoasa. Desi este foarte comuna, extractia molarilor de minte implica riscuri foarte grave, care pot determina in cazuri extreme chiar moarte subita.

Toate aceste lucruri sunt demonstrate stiintific, statisticile evidentiind in mod clar faptul ca un numar de 57.000 pana la 175.000 de pacienti au suferit in urma extractiei molarilor de minte simptome de furnicatura, intepaturi sau amorteala locala permanenta induse de leziuni ale nervilor dentari, ceea ce confirma ipoteza ca dantura ar fi conectata prin jonctiuni nervoase la toate partile corpului.

Concluzia pe care o putem desprinde este ca nu ar trebui sa recurgi la o interventie de extractie a molarilor de minte decat atunci cand exista motive intemeiate pentru acest lucru.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Sursa: abcnews;lahealthyliving.Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mitul molarilor de minte – Avem sau nu nevoie de măselele de minte?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu