Posted by / marți, 12 ianuarie 2016 / No comments /

Minciuna că Planeta ar fi suprapopulată - Jumătate din populația lumii trăiește pe 1% din suprafața PământuluiPublicitate
O harta realizata de Max Galka, un antreprenor american pasionat de vizualizare de date, arata ca jumatate din locuitorii lumii se inghesuiesc pe doar 1% din suprafata Pamantului (portiunea cu galben a hartii), cealalta jumatate a populatiei globale fiind rasfirata pe restul de 99% (portiunea cu negru).

planeta nu este suprapopulata!


Harta are la baza un model folosit de NASA care masoara populatia globala pe fiecare portiune de 9 mile patrate (23 de kilometri patrati). Dintr-un numar total de 28 de milioane de celule, cele cu o populatie de peste 8.000 de oameni sunt colorate cu galben. Fiecare celula galbena are o densitate a populatiei de circa 350 de oameni pe kilometru patrat.


Asia de Sud si Asia de Est gazduiesc cele mai multe celule galbene, mai exact circa 46% din populatia lumii, ceea ce nu este surprinzator in conditiile in care China si India sunt cele mai populate tari de planeta. Grosul celulelor galbene este concentrat in India, Bangladesh si China (foto sus). Regiunea Chengdu/Chengking, cea mai mare portiune cu galben din centrul Chinei, are aproape aceeasi suprafata ca statul New York (circa 800 de kilometri patrati), insa gazduieste peste 100 de milioane de locuitori, spre deosebire de 8,5 milioane cat are statul american. Insula Java din Indonezia (foto jos), care are si ea cam aceeasi suprafata ca New York-ul, are 140 de milioane de locuitori, ceea ce o face cea mai populata insula din lume.


Desi nu are nici de departe densitatea Asiei, Europa (foto jos) duce si ea lipsa de spatiu liber. Spre deosebire de centrele intens populate din Asia, regiunile dense ale Europei sunt distribuite surprinzator de uniform de-a lungul continentului.


Africa de Nord (foto jos) este invaluita complet in negru, cu exceptia capitalei Egiptului, Cairo, care contine celula galbena cu cea mai mare populatie din lume – 1 milion de oameni pe 23 de kilometri patrati.


Potrivit estimarilor, populatia globala ar urma sa atinga 11 miliarde de locuitori pana in 2100. Desi cifra este uriasa, harta arata ca Pamantul are suficient spatiu pentru a gazdui un asemenea efectiv de oameni. Daca suprapopularea ar urma sa fie o problema in zonele cu populatii dense din Asia, marea majoritate a suprafetei Pamantului este foarte putin locuita. In Africa, unde se asteapta sa fie inregistrata cea mai mare parte din cresterea populatiei globale, exista spatiu liber din abundenta. Pana in 2100, populatiile din Asia, din Europa si din Americi vor stagna sau vor fi in scadere.

Sursa:metrocosm,citylab,dailymail,totb
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Minciuna că Planeta ar fi suprapopulată - Jumătate din populația lumii trăiește pe 1% din suprafața Pământului

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu