Posted by / luni, 25 ianuarie 2016 / No comments / ,

Important !! Cum este mai sănătos să respiri: pe gură sau pe nas?Publicitate
Un articol de Maya

Oamenii respira de 18 ori pe minut, de 1080 de ori pe ora si chiar de 25920 de ori pe zi. Dar o fac cum apuca!

Ar trebui sa dam atentie si sa invatam principiile de baza ale respiratiei, intrucat sunt esentiale sanatatii noastre. Un proverb sanscrit spunea: "respiratia inseamna viata, deci daca vei respira bine, vei trai mult pe pamant".

Cum este indicat sa respiram? Este corect sa respiram pe gura, sau pe nas?

cum este mai sanatos sa respiri?


Respiratia nazala

Daca respiri pe nas, asiguri activitatea cerebrala stabila si reglezi pulsul. Acest tip de respiratie are cateva beneficii. In primul rand, cand respiri pe nas, praful, poluarea, bacteriile si virusii se opresc in cavitatile nazale si nu mai ajung in plamani. Deasemenea, respiratul pe nas asigura oxigenul din sange.

Respiratia pe gura

Respiratia pe gura presupune cateva aspecte negative, deoarece poate provoca o serie de probleme de sanatate.

In anumite situatii, este mai usor sa respiram pe gura, ca de exemplu cand trebuie sa ridicam greutati sau cand alergam, insa chiar si atunci nu este recomandat.

In timpul somnului, respiratia pe gura poate cauza diferite probleme ca: respiratie greoiae, probleme de odihna, sforait si chiar senzatia frecventa de urinare in timpul noptii. Respiratul pe gura permite aerului poluat sa intre in plamani, fara a fi curatat. Rezultatele pot fi raspandirea bacteriilor si virusilor in plamani.

Concluzionand, putem spune ca este mai sanatos sa respiram pe nas, decat pe gura. Pe scurt, modul in care respiram afecteaza nivelul de CO2 din plamani si din sange. Insa CO2 are si un aspect pozitiv, deoarece ajuta pastrarea nivelului de pH din sange normal, asigurand oxigenul necesar creierului si tesuturilor.

Asadar, putem spune ca CO2 nu are numai aspecte negative, intrucat odata cu el, primim si resursa necesara de oxigen.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Important !! Cum este mai sănătos să respiri: pe gură sau pe nas?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu