Posted by / vineri, 1 ianuarie 2016 / No comments / ,

Doza zilnică ideală de curcuma și doza recomandată în scopuri terapeuticeUn articol de Calin Petru Barbulescu

Ce cantitate de curcuma se recomanda pentru administrarea zilnica?

In acest articol vom dezbate problema dozei zilnice ideale de curcuma pornind de la recomandarile furnizate de trei surse diferite.
doza zilnica recomandata de curcuma


Potrivit Universitatii si Centrului Medical din Maryland, dozele de curcuma admise (in diferite forme) pentru adulti sunt:

• 3 – 5 g pe zi de radacina taiata

• 1 – 3 g pe zi de radacina uscata macinata

• 400 – 600 mg de curcumina (praf standardizat) administrate in 3 prize zilnice

Radacina taiata este curcuma in stare proaspata, suculenta. Aceasta este grozava pentru condimentarea muraturilor sau pentru adaugarea la salate.

Radacina uscata este cea mai utilizata forma a curcumei. Praful de curcuma se obtine prin uscarea si macinarea radacinii taiate.

Suplimentele contin, in mare parte, praf standardizat. Curcumina extrasa din curcuma este apoi folosita in forma ei concentrata pentru prepararea de prafuri standardizate.

Iata care sunt dozele recomandate de WebMD:

• 500 mg de curcuma de patru ori pe zi pentru deranjamente stomacale

• 500 mg de extract special de curcuma, administrat de doua ori pe zi pentru osteoartrita

• 500 mg de curcumina de doua ori pe zi pentru poliartrita reumatoida. Curcumina reprezinta elementul constitutiv esential al plantei, adaugat intr-o formula special conceputa pentru tratamentul acestei boli.

Potrivit dr. Weil, poti lua 400 mg – 600 mg de extracte cu fluide supercritice de 3 ori pe zi. Recomandarea medicului se refera strict la suplimentele de curcuma.

O sinteza a informatiilor prezentate mai sus:

De ce recomanda Universitatea si Centrul Medical din Maryland, precum si alte surse, un dozaj atat de mic?

Pacientilor care au cu adevarat nevoie de curcuma le sunt administrate doze mari. In cazul durerilor de spate, de exemplu, poate fi necesar un dozaj mare timp de cateva zile, dar dupa ameliorarea simptomelor trebuie sa se revina imediat la doza normala.

Asadar, exista doua dozaje diferite:

1. Doza preventiva, o doza mica ce poate fi administrata pe o perioada neliminata;

2. Doza curativa, recomandata pentru tratamentul bolilor si afectiunilor. Unele dintre aceste doze curative au fost recomandate pentru pacientii de cancer.

In doze mari, curcuma actioneaza ca un analgezic puternic, ajutand la calmarea durerilor, cum sunt cele de artrita.

Care sunt posibilele efecte adverse ale consumului de curcuma in doze mari pe perioade lungi de timp?

Folosita pe post de condiment, curcuma nu genereaza efecte secundare, deoarece doza este limitata. Lucrurile stau cu totul altfel, in schimb, atunci cand iei suplimente de curcuma sau pudra de curcuma in cantitati mari pe perioade indelungate de timp.

Reactiile adverse aferente ingestiei de curcuma pulbere in cantitati mari se instaleaza dupa folosirea ei pe perioade indelungate, si nu imediat. Aceste efecte secundare includ deranjamente stomacale, diaree, si ulcer, si difera de la o persoana la alta.

Nu te ingrijora, curcuma poate fi folosita in siguranta, cu conditia sa nu o consumi in doze mari pe perioade foarte indelungate de timp.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa.Sursa:myilifestyle. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Doza zilnică ideală de curcuma și doza recomandată în scopuri terapeutice

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu