Posted by / joi, 28 ianuarie 2016 / No comments / ,

Cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a preveni incaruntirea, subtierea si caderea parului



Un articol de Razvan

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare ingrediente din compozitia cremelor de corp, a produselor de protectie solara si a produselor cosmetice cu preparare in casa. In ultima vreme, uleiul de cocos este tot mai des inclus si in produsele pentru ingrijirea parului.

In India, Sri Lanka, Indonezia, Malaezia, Birmania, Filipine si Caraibe, femeile folosesc lapte de cocos si ulei de cocos de multe secole in scopul mentinerii unui par frumos si sanatos. Multiplele beneficii ale consumului de ulei de cocos sunt binecunoscute si incontestabile, dar cum stau oare lucrurile cand vine vorba de folosirea sa pentru aplicatii externe? 

Iata raspunsul pe care il cauti:


1. Previne caderea parului

Caderea parului poate fi cauzata de boli de piele inflamatorii, infectii fungice si deficiente nutritionale. Uleiul de cocos abunda in grasimi sanatoase care hranesc firul de par si pielea capului, lupta impotriva infectiilor si reduc inflamatia.

Pentru utilizare, amesteca 2 linguri de ulei de salvie cu 3 linguri de cocos. Fierbe-le la foc mic pana la omogenizarea completa. Lasa amestecul sa se raceasca si verifica temperatura pe o portiune de piele de pe mana. Combinatia trebuie folosita fierbinte, dar la o temperatura suportabila. Aplic-o uniform pe par inainte de a merge la culcare si acopera-ti capul cu o casca de dus. A doua zi te poti spala pe cap ca de obicei.

2. Repara structura firului de par

Comparativ cu uleiurile minerale si uleiul de floarea soarelui, uleiul de cocos este net superior atunci cand vine vorba de prevenirea deteriorarii parului. In plus, potrivit studiilor, acesta este singurul ulei capabil sa reduca pierderile de proteine si de aminoacizi necesari consolidarii firul de par de la radacina pana la varf.

Poti folosi uleiul de cocos si pentru repararea firelor despicate, desi cel mai indicat este sa tai varfurile deteriorate la intervale de cel mult 6 saptamani.

3. Ii confera parului o textura matasoasa

Incretirea parului si firele rebele sunt, de cele mai multe ori, rezultatul uscarii excesive a cuticulelor si a firului de par. Uleiul de cocos este hidrofob, ceea ce inseamna ca respinge apa, dar retine umiditatea in firul de par.

Aplicarea de ulei de cocos pe par timp de 10-15 minute inainte de spalare netezeste si catifeleaza parul. Aplicat pe varfurile despicate, uleiul de cocos inlesneste descurcarea si pieptenarea parului. Cat despre aranjarea coafurii, poti folosi putin ulei de cocos pentru a imblanzi firele rebele si a intinde parul. Acest ulei asigura un aspect estetic oricarui tip de pieptenatura.

4. Combate matreata

Matreata este o afectiune cronica frecventa a scalpului. Este caracterizata prin exfolierea pielii capului, simptom ce se poate datora fie deshidratarii, fie infectiilor fungice. Uleiul de cocos poate trata cu succes problemele de matreata, deoarece lupta impotriva infectiilor fungice si hidrateaza totodata pielea uscata.

Pentru utilizare, amesteca ulei de cocos cu ulei de ricin in parti egale si maseaza amestecul pe pielea capului. Lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute, apoi clateste parul cu apa. In formele severe de matreata, apeleaza la acest truc de fiecare data cand te speli pe cap.

5. Omoara paduchii

Paduchii sunt o problema foarte frecventa in randul copiilor de varsta mica. Majoritatea tratamentelor impotriva paduchilor sunt extrem de toxice, ard pielea capului si deterioreaza parul. Uleiul de cocos este adesea utilizat la copii in tratamentul paduchilor, deoarece hidrateaza pielea si nu este deloc iritant. Cat despre eficienta sa, acesta actioneaza eficient inclusiv impotriva paduchilor rezistenti la pesticide.

Stratul de ulei aplicat acopera paduchii vii si ii omoara prin sufocare. In plus, previne agatarea lor si a oualor acestora de firele de par.

Pentru utilizare, aplica uleiul in mod uniform pe par, lasa-l sa actioneze timp de cateva zile si continua sa completezi stratul de ulei care se absoarbe in piele in aceasta perioada de timp. Pentru o formula mai puternica, poti adauga si cateva picaturi de ulei de arbore de ceai.

6. Parul carunt

Celule pigmentare situate la baza fiecarui folicul de par confera parului culoarea naturala. Pe masura ce inaintam in varsta, insa, multe dintre aceste celule pigmentare mor si nu se mai regenereaza ca inainte, ceea ce duce la depigmentarea sau albirea parului.

Unul dintre modurile prin care uleiul de cocos previne incaruntirea este prin hranirea scalpului si protejarea radacinii parului. Cu cat parul este mai sanatos, cu atat culoarea naturala se va mentine mai mult timp.

Maseaza zilnic pe par ulei de cocos in combinatie cu lamaie, si lasa-l sa actioneze timp de cel putin 15 minute. Pentru majoritatea oamenilor, remediul functioneaza de minune.

Concluzii

Daca nu utilizezi deja ulei de cocos pentru parul tau, n-ai idee ce pierzi!

Multe dintre sampoanele organice sau pe baza de plante disponibile pe piata au in compozitia lor ulei de cocos. Iar daca nu folosesti un produs pentru par care sa contina ulei de cocos, este foarte usor sa adaugi o cantitate mica din acest ulei la cele pe care le folosesti de obicei.

Uleiul de cocos isi merita pe deplin pozitia de lider in topul produselor destinate ingrijirii parului.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a preveni incaruntirea, subtierea si caderea parului

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

URMARESTE-NE!
[6][recent][recent][Ultimele Articole]