Posted by / luni, 25 ianuarie 2016 / No comments / ,

Cauza declanșatoare a durerilor de spateUn articol de Calin Petru Barbulescu

Ce parere ai avea daca ai sti ca durerile insuportabile de spate, pe care le resimti, ar putea fi vindecate cu ajutorul unui consum sporit de vitamine? Poate ca nu iti dai seama, insa este usor sa confunzi durerea de spate cu semnalmentele unei leziuni. Durerile articulare pot si ele sa traga semnalul de alarma in privinta unui deficit de vitamine.

In timpul iernii, cea mai mare parte a Emisferei Nordice este mai putin insorita decat primavara, vara sau toamna. Temperaturile sunt mai scazute, deci ne imbracam mai gros si incercam sa stam cat mai mult in locurile incalzite.

Prin urmare, plecam de acasa infofoliti, ne urcam in mijloacele de transport si ajungem la locurile de munca, fara a ne fi expus prea mult luminii solare. In acest fel, ne privam pielea de contactul direct cu aceasta lumina, care produce necesarul de vitamina D pentru ziua in curs.

ce declanseaza durerile de spate


Aspectul conform caruia cancerul de piele este un factor de mare risc, daca nu ne acoperim pielea corespunzator sau daca nu aplicam creme cu protectie, a fost indelung mediatizat. Chiar este necesar?

Riscul de a folosi crema cu protectie solara versus beneficiile absorbtiei naturale de vitamina D este o decizie in cazul careia tindem spre precautie.

Dat fiind ca preferam sa evitam cancerul de piele cauzat de expunerea indelungata la radiatiile ultraviolete ale soarelui, pierdem beneficiile vitaminei D, oferita de lumina naturala.

Cand suntem lipsiti de necesarul de vitamina D, reducem capacitatea corpului de a absorbi calciul, care ne intareste oasele. Ceva atat de remediabil precum carenta de vitamina D, poate provoca dureri de spate si de articulatii la scara atat de mare, incat am putea recurge la ajutorul unui specialist.

Aceasta carenta a vitaminei D provoaca dureri de spate si de articulatii

Intr-un studiu realizat pe 360 de participanti (90% femei si 10% barbati) care acuzau dureri lombare, si care au consultat o clinica specializata de medicina interna si ortopedie, pe o perioada de 6 ani, 83% dintre participanti aveau un nivel redus de vitamina D, anormal.

Acestia erau pacienti cu varste cuprinse intre 15 si 52 de ani, care acuzau dureri lombare de mai bine de 6 luni, fara o cauza exacta. Dupa un tratament cu suplimente de vitamina D, s-au vazut imbunatatiri remarcabile ale simptomelor participantilor din toate grupurile, care aveau deficit de vitamina D, si la 95% dintre toti pacientii.

Durerile de oase si articulare ca rezultat al carentei vitaminei D

Vitamina D este importanta pentru asimilarea necesarului zilnic de calciu. Cand cineva are carenta de vitamina D, cantitatea calciului asimilat este mai mica decat necesarul de care corpul are nevoie. Se ajunge astfel la o crestere a productiei hormonului paratiroid( HTP). Acesta retine calciul, sporind reabsorbtia calciului de catre rinichi, determinandu-i sa produca forma activ hormonala a vitaminei D.

Cand avem deficit al vitaminei D, nicio forma activ hormonala a vitaminei D nu mai este secretata pentru a mentine absorbtia calciului. Rezultatul este ca sistemul osos se transforma in sursa de calciu a organismului, aparand astfel boli precum osteoporoza.

Cand corpul nu primeste necesarul de vitamina D pentru a oferi aportul corespunzator de minerale oaselor si pentru a le mentine solide, se creeaza un efect de presiune externa la nivelul membranei care acopera oasele, ce are fibre senzoriale pentru durere. Se explica astfel cauza pentru care persoanele cu carenta de vitamina D intampina, deseori, dureri cronice la nivelul oaselor.

Multi dintre cei care resimt aceste dureri osoase sunt diagnosticati eronat de medicii lor cu fibromialgie. Simptomul durerii generale a oaselor si articulatiilor, ca rezultat al carentei de vitamine, este usor remediabil.

Intr-un studiu efectuat pe femei aflate sub tratament pentru cancerul mamar, unul dintre tratamentele tipice ( cu inhibitori ai aromatazei) a evidentiat ca pacientele acuzau dureri severe are articulatiilor, pana in punctul in care deveneau imobile. Suplimentarea saptamanala cu 50000 de unitati de vitamina D a redus numarul pacientelor ce acuzau aceste dureri severe.

Masuri de prevenire ale durerilor de spate si de articulatii cauzate de lipsa vitaminei D

Nivelul de expunere solara, necesar pentru a corecta aceasta lipsa a vitaminei D este minim. Se estimeaza ca mai putin de 10 minute de expunere la soare, a pielii fetei, bratelor si picioarelor, este suficienta pentru o persoana cu piele deschisa la culoare, in lunile de vara, pentru a produce 10,000 de unitati de vitamina D.

Persoanele care traiesc in nordul continentului, nu beneficiaza de o expunere solara suficienta pe perioada iernii. Cei care au tenul inchis au o capacitate redusa de a absorbi radiatiile UV ale soarelui, necesare producerii vitaminei D. De asemenea, persoanele varstnice prezinta un risc sporit pentru carenta vitaminei D.

Tratamentul pentru lipsa vitaminei D

Lipsa vitaminei D poate fi tratata cu usurinta, administrand pacientului, saptamanal, o doza de 50,000 de unitati de vitamina D, timp de 8 saptamani. Tratamentul pe termen lung pentru carenta de vitamina D poate fi realizat prin administrarea a 50,000 de unitati de vitamina D, lunar sau bilunar.

Multe dintre alimentele noastre sunt bogate in vitamina D. Daca vrei sa mentii sanatatea oaselor si articulatiilor tale, se recomanda suplimentarea cu 2,000 de unitati de vitamina D a alimentatiei, in fiecare zi.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa.Sursa:powerofpositivity.  Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cauza declanșatoare a durerilor de spate

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu