Posted by / joi, 28 ianuarie 2016 / No comments / ,

Câinii pot adulmeca bolile pulmonare canceroase la oameniUn articol de Cristian Iacov

Se pare ca cei mai buni prieteni ai omului poseda o trasatura olfactiva unica ce le permite sa adulmece activitatea canceroasa in respiratia persoanelor bolnave. 

Un studiu pilot de actualitate desfasurat in Austria sugereaza ca folosirea pe viitor a cainilor ca mijloc de depistare precoce a cancerului nu este deloc o perspectiva fantezista. Alte studii recente demonstreaza rate de succes incredibile in randul cainilor folositi pentru depistarea bolnavilor de cancer pulmonar.

cainii pot adulmeca boli


Rezultatele studiului preliminar, publicate recent intr-o revista stiintifica, indica o abilitate fascinanta a cainilor de a simti pur si simplu prezenta cancerului mai devreme si cu o precizie mult mai mare decat cea a multora dintre metodele moderne de detectare existente la ora actuala. Folosind ca etalon 120 de probe respiratorii, cercetatorii europeni au stabilit ca, per ansamblu, cainii folositi pentru studiu au detectat cu succes 70 la suta din cazurile de cancer, ceea ce scoate din nou in evidenta abilitatile uimitoare ale animalelor.

„Cainii au identificat fara probleme pacientii cu tumori”, a explicat Peter Errhalt, sef al departamentului de pneumologie al Spitalului austriac Krems si autor al studiului, intr-o declaratie pentru AFP cu privire la rezultatele inregistrate.

Ancheta a fost o reverificare a ipotezelor anterioare trasate asupra abilitatilor cainilor „de a detecta un spectru larg de boli la oameni prin simpla interactiune directa cu acestia”. Rezultatele obtinute confirma depistarile unor cercetari efectuate in 2011, care au recunoscut si ele abilitatea cainilor de a detecta bolile de cancer in stadiile incipiente, si asta in conditiile in care cancerul este greu de depistat chiar si folosind tehnologii medicale moderne.

„Mirosul specific al bolilor de cancer exista cu certitudine, desi la ora actuala nu se cunosc cu exactitate compusii chimici care produc acest miros”, a explicat Dr. Hideto Sonoda de la Universitatea Kyushu din Japonia intr-un interviu preluat de BBC News anul trecut asupra misteriosului parfum al cancerului pe care cainii il pot simti cu usurinta. „Numai cainii cunosc adevaratul raspuns la intrebarea noastra.”

Dar cercetatorii din Austria depun eforturi pentru a afla cat mai repede acest raspuns prin cercetari suplimentare. Identificarea cu exactitate a mecanismelor olfactive canine responsabile in acest proces de detectie, precum si a compusilor care produc acest miros la oameni, cercetatorii ar putea dezvolta pe viitor instrumente noi mai eficiente pentru detectarea cancerului. Pentru confirmarea rezultatelor, echipa austriaca spera acum sa poata demara un studiu de doi ani cu o anvergura de 10 ori mai mare comparativ cu ancheta preliminara.

„Scopul final este ... ca oamenii de stiinta sa poata identifica cu exactitate sursa mirosurilor detectate de caini”, a adaugat Michael Mueller de la Spitalul Otto Wagner din Viena pentru AFP. Odata intrati in posesia acestor informatii, cercetatorii ar putea proiecta „nasuri electronice”, dispozitive capabile sa detecteze cancerul intr-un cadru clinic.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Câinii pot adulmeca bolile pulmonare canceroase la oameni

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu