Posted by / sâmbătă, 12 decembrie 2015 / No comments / ,

Socant : Chimioterapia stimuleaza cresterea tumorilor!Publicitate
Un articol de Cristian Iacov

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Rusia au descoperit ca, in ciuda tuturor asteptarilor, chimioterapia poate chiar stimula evolutia tumorilor!

Iata cum au ajuns la aceasta concluzie!
Cercetatorii au desfasurat un studiu asupra pacientelor diagnosticate cu cancer de san si supuse chimioterapiei specifice, analizand rezultatele biopsiilor tumorilor canceroase anterior interventiilor chirurgicale. In 23% dintre cazurile analizate, cercetatorii au descoperit noi activitati tumorale cu debut sub chimioterapie.

Numarul anumitor cromozomi completi sau partiali s-a dublat in aceste clone, iar celulele tumorale au devenit mai rezistente. Acest fenomen poarta denumirea de amplificare, si este o consecinta negativa grava a chimioterapiei. Pe o perioada de observatie de cinci ani, aproape toate pacientele supuse chimioterapiei au dezvoltat metastaze, in timp ce in grupul de control nu s-a inregistrat niciun caz de metastaza in acest interval.

Cercetatorii au concluzionat ca chimioterapia ar putea stimula evolutia unor tumori rezistente sau total non-responsive la efectele acestei forme de terapie.

„Rezultatele preliminare ne indica faptul ca chimioterapia poate provoca mutatii neidentificate anterior, si care se manifesta sub forma unor amplificari ale regiunilor cromozomiale. In unele cazuri, acestea au reprezentat principala cauza de aparitie a metastazelor hematogene”, a declarat Ibragimova.

„Trebuie sa ne concentram atentia asupra depistarii cauzelor exacte si a unor metode eficiente de anticipare a dezvoltarii de tumori. Fara indoiala, pe viitor chimioterapia va avea un caracter personalizat, stabilit pe baza particularitatilor tumorilor si ale pacientilor sub tratament.”

Majoritatea medicamentelor chimioterapeutice sunt mutagene prin definitie; chimioterapia poate provoca tulburari genetice in celulele tumorale. Aceste tulburari genetice pot duce la modificari ale celulelor tumorale. Astfel, putem observa aparitia de „clone” ale celulelor tumorale, care sunt rezistente sau complet non-responsive la efectele chimioterapiei. In prezent, cercetatorii incearca sa descopere circumstantele exacte sub care tumorile se pot dezvolta sub influenta chimioterapiei, precum si modul de aparitie a acestora.

„Este o observatie foarte interesanta faptul ca majoritatea medicamentelor chimioterapeutice sunt totodata agenti mutageni”, spune Ibragimova. „Acum suntem in faza de extindere a esantionului pentru studiu, pentru a putea verifica in amanunt toate aceste ipoteze. In caz de reusita, vom dezvolta tehnologii care sa permita o predictie exacta a tiparului de dezvoltare a tumorilor noi la anumiti pacienti, si care sa ne indice clar daca pacientii respectivi au sau nu nevoie de chimioterapie, respectiv care sunt cele mai indicate medicamente in cazul lor.”

Rezultatele vor veni in sprijinul personalizarii procesului de tratament pentru femeile cu cancer de san. Pentru moment, chimioterapia reprezinta un instrument principal in tratarea tumorilor. Declaratiile pe marginea acestui subiect au fost culese in cadrul sesiunii plenare a celui de-al 19-lea Congres Rus pe Probleme de Cancer.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Sursa:getholistichealth. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Socant : Chimioterapia stimuleaza cresterea tumorilor!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu