Posted by / miercuri, 16 decembrie 2015 / No comments / ,

Potrivit noilor cercetări în domeniu, coriandrul poate epura apa contaminată cu plumb, cupru și mercurUn articol de Maya

Multe tari catalogate ca facand parte din „lumea a treia” cauta in prezent modalitati ieftine de a purifica apa contaminata cu deseuri industriale. De fapt, chiar si unele state prospere de pe teritoriul SUA si de pe Batranul Continent sunt in cautare de solutii pentru minimizarea gradului de contaminare a apelor municipale furnizate catre populatie. 

In cadrul unei reuniuni nationale a Societatii Americane de Chimie, (American Chemical Society) au fost prezentate noi dovezi ca planta coriandru, cunoscuta mai ales pentru proprietatile sale de aromatizare a sosului salsa si a multor meniuri asiatice, poate ajuta la extragerea toxinelor din apele contaminate.

coriandrul eupreaza apa


Desi costurile de achizitie sunt mari atunci cand planta este procurata din magazinele alimentare de calitate superioara, exista multe tari in care coriandrul creste in salbaticie, astfel incat poate fi introdus usor in mediul urban prin recultivarea in ghivece sau in culturi proprii. Coriandrul reprezinta un „biosorbent” eficient, adica detine proprietatea de a absorbi, din apa si din sol, numeroase substante toxice pentru om, printre care se numara chiar si metalele grele. Pana si consumul ca atare al acestei ierbi ajuta la detoxifierea organismului, cu atat mai mult atunci cand este introdusa in cantitati controlate in apa de la robinet.

„La prima vedere, costurile de piata mari ale coriandrului pot descuraja utilizarea acestuia pentru decontaminarea apei potabile si menajere”, a declarat Schauer. „Cu toate acestea, coriandrul creste din abundenta in salbaticie chiar in acele tari care se confrunta cu probleme legate de poluarea apei cu metale grele. Este o varianta usor accesibila, ieftina, si de mare potential in eliminarea anumitor metale nocive pentru om, asa cum sunt plumbul, cuprul si mercurul.”

Nu toata lumea are acces liber la rezerve de carbune activ sau rasini schimbatoare de ioni pentru a epura apele, motiv pentru care coriandrul reprezinta o alternativa atat eficienta, cat si usor disponibila si ieftina. Biosorbentii precum coriandrul pot asigura atat adsorbtia, cat si absorbtia substantelor contaminante din sange, fiind un mijloc eficient de prevenire a bolilor toxice.

Douglas Shauer, Ph.D., si echipa sa de prim-cercetatori explica:

„Obiectivul nostru este sa gasim biosorbenti pe care sa si-i poata permite inclusiv tarile in curs de dezvoltare”, a explicat Schauer. „Ori de cate ori filtrul de purificare a apei dintr-o locuinta necesita inlocuire, proprietarii ar putea merge pur si simplu afara in gradina sa adune o mana de coriandru sau alte plante, iar problema ar fi rezolvata pe loc.”

Studiile preliminare realizate de Shauer si colegii lui indica faptul ca, atunci cand vine vorba de eliminarea metalelor grele precum plumbul, coriandrul ar putea fi mai eficient chiar si decat carbonul activ. Acestea pornesc de la premisa folosirii pe viitor a coriandrului si a altor biosorbenti sub forma preambalata, asemanatoare plicurilor de ceai, pentru purificarea apei potabile.

Aceasta perspectiva este cat se poate de imbucuratoare, avand in vedere ca, in prezent, peste 768 de milioane de oameni din lume nu au acces la apa potabila, in timp ce 2,5 miliarde nu au acces la mijloace adecvate de asanare a apei.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Sursa:naturalsociety.Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Potrivit noilor cercetări în domeniu, coriandrul poate epura apa contaminată cu plumb, cupru și mercur

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu