Posted by / marți, 3 noiembrie 2015 / No comments / ,

Un medic japonez atrage atenția asupra unui mod eficient de a preveni cancerulPublicitate
Un articol de Maya

O plimbare de o ora te protejeaza vreme de doua luni!

Nu cred sa existe cineva care sa nu se bucure de natura, si care sa nu fi facut vreodata o plimbare lunga prin natura pentru a se relaxa si a se reincarca cu energie. Acesta este motivul pentru care unii oameni decid sa traiasca in padure sau in preajma zonelor impadurite, in timp ce altii strabat kilometri intregi pentru a se bucura de o plimbare revigoranta prin parcuri.

renumitul medic incurajeaza iesirile in natura ca mijloc de preventie a cancerului

Oamenii de stiinta japonezi sustin ca traditia numita Shinri-iokuli („baia de padure”, „baia de arbori”) este inca foarte populara, iar motivele sunt de natura biochimica.

Cercetatorii spun ca petrecerea timpului in padure creste imunitatea organismului, un lucru esential in preventia cancerului si a altor boli cronice.

Cercetatorii au studiat modificarile produse in organismul uman dupa o plimbare de doua ore prin padure. Au fost comparate analizele initiale cu analizele prelevate ulterior. Totii participantii la studiu, cu o singura exceptie, au prezentat o crestere cu 50% a celulelor T dupa plimbarea prin padure. Toti participantii au prezentat tensiuni arteriale mai mici si au raportat ca s-au simtit mai linistiti si mai relaxati, si ca mintea li s-a limpezit.

Vegetatia forestiera, copacii, arbustii si toate celelalte plante, emana in mediul inconjurator compusi volatili organici antimicrobieni, denumiti fitoncide, in scopul de a elimina virusurile si bacteriile. Organismele microbiene infectioase afecteaza sistemul imunitar uman, si nici plantele forestiere nu le tolereaza prezenta.

Arborii forestieri sunt, in marea lor majoritate, arbori seculari. Unul dintre motivele acestei longevitati impresionante a unor specii de arbori consta in mijloacele de protectie pe care le-au dezvoltat pentru a se proteja de bacterii si microbi. Atunci cand te plimbi prin padure inhalezi compusul protector emanat de arbori si plante, ale carui efecte benefice pot persista chiar si doua luni.

Mersul pe jos prin padure te incarca cu imunitatea naturala fitochimica a arborilor.

Acesta este principalul motiv pentru care se recomanda sa te plimbi cat mai des prin padure. Beneficiile se rasfrang asupra sanatatii intregului organism.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un medic japonez atrage atenția asupra unui mod eficient de a preveni cancerul

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu