Posted by / sâmbătă, 17 octombrie 2015 / No comments / ,

Doar o strategie de marketing - Săpunurile antibacteriene nu sunt mai bune decât cele obișnuite!Publicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Tricolsanul este un agent antibacterian care este folosit de foarte mult timp in compozitia unor produse de igiena- sapunuri , pasta de dinti, deodorant, produse cosmetice.

Iata ca s-a demonstrat faptul ca utilizarea triclosanului in compozitia sapunurilor bacteriene este o simpla strategie de marketing.

Iata dovada!

studiile in domeniu au aratat ca sapunul antibacterian nu difera cu nimic de cel obisnuit


Conform unui studiu publicat de ‘’The Journal of Antimicrobial Chemotherapy”, sapunurile antibacteriene care contin tricolsan, nu sunt mai eficiente decat cele obisnuite. Un grup de cercetatori ai Universitatii din Korea, condus de Dr. Min-Suk Rhee, a studiat care este efectul tricolsanului (un antiseptic folosit mai ales in sapunurile antibacteriene) asupra bacteriilor.

Oamenii de stiinta au testat ingredientul in doua moduri: pe 20 de tipuri de bacterii ( de ex. E. coli, salmonella, staphylococcus aureus etc) si pe de alta parte, pe 16 adulti. Ei au comparat eficienta unui sapun obisnuit si a unuia antibacterian, in ceea ce priveste indepartarea germenilor de pe maini.

Cercetatorii au expus bacteriile la tricolsan pentru 20 de secunde, la o temperatura de 22°C (temperatura camerei) si la o temperatura mai ridicata, creeand astfel mediul normal de spalare a mainilor din viata de zi cu zi. Pentru test, ei au folosit 0.3 % concentratie de tricolsan, care este cantitatea maxima permisa in Uniunea Europeana, Canada, Australia, China si Japonia.

Voluntarii care au participat la acest studiu s-au spalat pe maini cu sapunuri antibacteriene si obisnuite, si s-a constatat ca nu exista o diferenta majora intre efectul sapunului obisnuit fata de cel antibacterian.

Milioane de consumatori din Uniunea Europeana folosesc sapun antibacteriene pentru a-si spala mainile sau corpul, cheltuind pe aceste tipuri de produse aproximativ un miliard de euro anual, conform statisticilor.

Asadar, fie ca folosim sapunuri normale sau sapunuri antibacteriene, rezultatul va fi acelasi. Tragem astfel concluzia ca aparitia acestor sapunuri pe piata a fost doar o strategie de marketing, strategie care a avut un efect pozitiv, mai ales in randul producatorilor de astfel de produse, ei rotunjindu-si veniturile pe seama naivitatii consumatorilor.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Doar o strategie de marketing - Săpunurile antibacteriene nu sunt mai bune decât cele obișnuite!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu