Posted by / sâmbătă, 24 octombrie 2015 / No comments / ,

Dacă ai o dungă neagră pe unghie - Nici măcar nu îți dai seama de gravitatea acestui lucru!Publicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cu totii am fost instruiti ca trebuie sa mergem la medic ori de cate ori constatam modificari in dimensiunea, aspectul sau coloratia alunitelor sau a pistruilor. Doar un dermatolog poate determina cu exactitate daca modificarile sunt atipice si necesita o biopsie. Ignorarea acestor modificari sau refuzul de a cere parerea unui medic avizat te expune riscului de cancer al pielii, o boala grava care iti poate pune in pericol viata.

innegrirea unghiilor poate semnala existenta unei boli graveDaca unii oameni manifesta prudenta atunci cand observa modificari ale alunitelor, cand vine vorba de forma si aspectul unghiilor lucrurile stau exact pe dos. Fie nu le acorda importanta, fie nu cunosc semnalele de alarma pe care le transmit modificarile trofice sau pigmentare ale unghiilor. Melanoamele din zona unghiilor sunt cel mai frecvente in randul populatiei afro-americane, dar pot aparea la fel de bine in randul oricarui grup demografic.

Care sunt semnele de avertizare pe care trebuie sa le observi? Videoclipul trateaza in amanunt toate detaliile cu privire la aceste tumori potential fatale. Dar cel mai frecvent semn al acestor activitati maligne este aparitia unei dungi de culoare inchisa pe unghie.

Desi existenta unei astfel de dungi nu reclama intotdeauna existenta unui cancer, ca sa afli exact este important sa consulti sfatul unui dermatolog, mai ales daca dunga respectiva se extinde sau devine tot mai inchisa la culoare de-a lungul timpului.

Daca celulele canceroase sunt descoperite din vreme, rezectia unghiei si a tesutului canceros de sub ea ar putea rezolva problema. Dar daca lasi timpul sa treaca, se poate ajunge chiar la amputarea varfului degetului afectat. Cea mai critica situatie, asa cum se-ntampla in toate formele avansate de cancer, este metastazarea la diferite organe, ceea ce reduce drastic sansele de supravietuire.

In urmatorul material video, dr. Dana Stern, oncolog specializat pe probleme de cancer al unghiilor, explica in detaliu semnele pe care trebuie sa le ai in vedere. Ea spune ca aceasta boala maligna afecteaza toata matricea unghiei. Videoclipul prezentat este cel mai cuprinzator si mai usor de inteles material adresat problemelor de sanatate a unghiilor.Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dacă ai o dungă neagră pe unghie - Nici măcar nu îți dai seama de gravitatea acestui lucru!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu