Posted by / duminică, 25 octombrie 2015 / 1 Comment / ,

6 factori cancerigeni surprinzători pe care trebuie să-i elimini din locuință



Publicitate
Un articol de Cristian Iacov

Locuinta trebuie sa fie un templu si o oaza de relaxare si de recuperare. Cu toate acestea, in prezent caminele noastre ascund tot mai multe substante periculoase: infama formaldehida, nitrobenzenul si clorura de metilen, toate cancerigeni ce se regasesc in produsele de uz zilnic din cauciuc sau plastic, in coloranti si in parfumuri.

Iata o lista de produse care trec drept inofensive, dar genereaza numeroase probleme de sanatate!

toti avem prin casa obiecte care ne pot imbolnavi de cancer


1. Lumanarile

Potrivit unui studiu realizat de Consumer Product Safety Commission din SUA (CPSC), 40 la suta din lumanarile de pe piata contin fire de plumb in interiorul fitilelor. Lumanarile parfumate sunt prevazute cel mai adesea cu fitile de plumb. Uleiurile parfumate inmoaie ceara, astfel incat producatorii folosesc plumb pentru a rigidiza fitilele.

O lumanare cu un fitil cu continut de plumb emana de cinci ori mai mult plumb decat cantitatea considerata periculoasa pentru copii, cantitate ce depaseste cu mult standardele Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA) cu privire la poluarea aerului exterior, declara CPSC. Expunerea la cantitati mari de plumb creste riscul dereglarilor hormonale, al problemelor de comportament, si cauzeaza dificultati de invatare si multe alte probleme de ordin fizic. Pentru a asigura o iluminare difuza si intima in locuinta fara a-ti pune in pericol sanatatea, poti folosi in schimb lumanari din ceara de albine cu fitil de bumbac.

2. Odorizantele de camera

Multe odorizante contin in formulele lor cancerigeni, compusi organici volatili si toxine precum esteri de acid ftalic. Un studiu al Consiliului Apararii Resurselor Naturale (NRDC) asupra unui numar de 13 odorizante de uz casnic a constatat ca majoritatea produselor testate contin chimicale care pot agrava astmul si afecta dezvoltarea organelor reproducatoare.

Potrivit unui studiu din 2008 desfasurat de Anne Steinemann de la Universitatea din Washington, toate odorizantele testate au emanat chimicale reglementate ca fiind toxice sau periculoase conform dispozitiilor legilor federale, inclusiv substante cancerigene de risc direct. Niciuna dintre aceste substante chimice, insa, nu a fost trecuta pe etichetele sau pe fisa cu informatiile de siguranta a produselor. In loc de acestea, foloseste parfumuri naturale pe baza de uleiuri esentiale.

3. Materialele pentru pictura si lucru manual

Anumite consumabile de arta, cum sunt vopselurile epoxidice si adezivii de ciment din cauciuc, vopselurile si solventii acrilici, si markerele permanente contin substante chimice care provoaca alergii, leziuni interne si cancer. Copiii sunt deosebit de vulnerabili la toxine datorita metabolismului lor mai rapid si a fragilitatii sistemului lor imunitar, asa ca trebuie sa ai mare grija ce produse le lasi la indemana.

4. Antiperspirantele

Majoritatea deodorantelor si antiperspirantelor conventionale contin ingredienti corelati cu cancerele virulente. Deoarece deodorantele si antiperspirantele sunt prevazute sa persiste pe piele ore in sir, chimicalele daunatoare au timp suficient sa se absoarba in piele la fiecare aplicare.

5. Sampoanele

Desi pare greu de crezut, sampoanele conventionale contin numerosi ingredienti toxici. Efectele lor sunt inca in decurs de cercetare, si nu exista un consens stiintific privind potentialul lor de a cauza cancer. Ca sa fii sigur, insa, foloseste mai bine sapunurile naturale pentru par confectionate manual.

6. Perdelele pentru dus

Perdelele pentru dus din material plastic degaja chimicale toxice nu numai in baie, ci si in mediu. Este vorba despre substantele chimice organice volatile sau COV. Asigura un mediu sanatos pentru tine si familia ta prin evitarea intrarii in contact cu produsele descrise mai sus.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 6 factori cancerigeni surprinzători pe care trebuie să-i elimini din locuință

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Un comentariu: