Posted by / marți, 1 septembrie 2015 / No comments / ,

Iată motivul pentru care marile companii farmaceutice nu oferă un leac pentru cancerPublicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Banii fac jocurile, iar industria farmaceutica nu are niciun interes sa joace cu cartile pe fata. Acesta este adevarul dureros. Numai in 2014, marile companii farmaceutice au avut profituri de peste 100 de miliarde de euro din vanzarile de medicamente impotriva cancerului. Asta in timp ce in 2012, sumele totale incasate au depasit 235 miliarde de euro, bani pe care pacientii i-au scos din buzunar pentru a-si procura tratamentele pentru bolile de care sufera.

In lume, realitatea infricosatoare este ca, in medie, unul din trei oameni se imbolnaveste mai devreme sau mai tarziu de o forma de cancer. Riscurile sunt si mai mari in cazul barbatilor, pana la 50%. Statisticile ofera o perspectiva sumbra a unei boli nimicitoare care se poate instala pe neasteptate si in orice moment.

Numarul imbolnavirilor de cancer la nivel mondial este in continua crestere!

industria farmaceutica nu are niciun interes sa produca un leac impotriva cancerului


In urmatoarele doua decenii, se estimeaza ca numarul de cazuri de cancer va creste cu aproape 70%. Iar aceasta crestere uriasa porneste de la o cifra actuala deja infricosatoare: 14 de milioane de cazuri pe an. Cea mai ciudata, insa, este discrepanta evidenta dintre sumele investite pentru cercetare in industria cancerului si gradul de interes manifestat pentru gasirea unui leac propriu-zis. In mod normal, companiile direct interesate sa incaseze bani de pe urma acestei boli ar trebui sa munceasca pe branci pentru a gasi un leac eficient si definitiv. Dar asta nu se intampla, pentru ca acestea aleg cealalta cale, aceea de a vinde pseudotratamente care sa le asigure un profit constant si pe termen lung.

Cancerul – O afacere profitabila

Majoritatea oamenilor nu privesc tratamentele anticancer ca pe o afacere, dar exact asa stau lucrurile in realitate. Privind lucrurile din acest unghi, devine evident ca asistam la apogeul celei mai prospere afaceri de pe intreg globul. Iata de ce, pentru a-si asigura pe mai departe o cifra de afaceri grasa, aceste companii au tot interesul ca aceasta boala si isteria din spatele ei sa ia amploare si sa nu aiba un antidot propriu-zis.

Pentru populatia de rand, realitatea actuala este ca un diagnostic de cancer este sinonim cu ruina financiara, cu sau fara asigurari de sanatate. Iar averea investita nu face altceva decat sa iti castige mai mult timp, intrucat, in calitate de pacient de cancer, rata supravietuirii dincolo de pragul de cinci ani este de doar 65%. In mod ironic, principala cauza a cancerului este insusi regimul alimentar, care, surprinzator sau nu, nu difera cu mult nici in spitalele si clinicele destinate „tratarii” cancerului.

Din perspectiva pur afaceristica, este mult mai profitabil si mai logic sa continui sa investesti in tratamentul cancerului, mai degraba decat in vindecarea propriu-zisa a bolii. Sunt vizate efectele, si nu cauzele fundamentale. Iata de ce nu se intrezaresc prea curand sanse reale ca pacientii de cancer sa aiba acces la un leac in adevaratul sens al cuvantului.

Costurile actuale ale ingrijirii pacientilor de cancer se invart in jurul colosalei cifre de 250 de miliarde de euro, in timp ce, potrivit pronosticurilor, pana in preajma anului 2020 aceasta suma este de asteptat sa se ridice la pragul de 500 de miliarde. O cifra absolut inspaimantatoare, dar nu si pentru industria farmaceutica, pentru care este echivalenta cu o crestere de profit, iar perspectiva gasirii unui leac nu ar face altceva decat sa dejoace aceasta cifra de afaceri. Nu mai e de mirare ca nu exista graba cand vine vorba de vindecare si, din pacate, nu se intrezareste nicio schimbare in acest sens in viitorul apropiat.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iată motivul pentru care marile companii farmaceutice nu oferă un leac pentru cancer

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu