Posted by / sâmbătă, 12 septembrie 2015 / No comments / ,

De ce nu e indicat să refolosești sticlele din plastic



Publicitate
Un articol de Maya

Sticlele de plastic reprezinta un "accesoriu" nelipsit din casa sau de la serviciu. Ele reprezinta modalitatea cea mai usoara de a transporta apa si alte bauturi. Expertii avertizeaza ca problema intervine in momentul in care ajungem sa folosim aceeasi sticla in repetate randuri.

Vezi mai jos de ce nu trebuie sa folosim de mai multe ori sticlele de plastic!

plasticul emana o cantitate mai mare de chimicale atunci cand este refolosit


1. Sticla de plastic reprezinta un mediu propice bacteriilor

Daca este folosita de mai multe ori, bacteriile se raspandesc cu repeziciune. Cea mai "periculoasa" parte a sticlelor de plastic este "gura", intrucat bacteriile se raspandesc de la gura catre celelalte parti din palstic. Bacteriile se si reproduc aici.

2. Caldura da frau liber unor chimicale periculoase

Pentru a preveni raspandirea bacteriilor, sticla din plastic ar trebui spalata cu apa rece si detergent. Ca sa elimine bacteriile, multe persoane spala recipientele cu apa fierbinte, care -din pacate- are efectul opus celui dorit. Sticlele din plastic nu sunt facute pentru a fi expuse unor temperaturi ridicate, intrucat chimicalele pe care le elibereaza pot sa ameninte viata.

3. Foloseste sticla o singura data

Sticlele din plastic, vandute in magazin, ar trebui folosite o singura data. Exista, la vanzare, sticle speciale pentru uz multiplu, care sunt produse prin alte metode decat cele obisnuite. In orice caz, nu sunt 100% sigure nici acelea. Daca doresti sa eviti mare parte a bacteriilor, cumpara sticle cu o "gura" mai larga pentru baut, care sa fie mai usor de curatat.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De ce nu e indicat să refolosești sticlele din plastic

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu