Posted by / vineri, 4 septembrie 2015 / No comments / ,

ATENȚIE - Semnalele de alarmă cu privire la instalarea unui atac de cord se remarcă la nivelul pleoapelor!Publicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

O afectiune cunoscuta sub denumirea de xantelasma (xantelasma palpebrarum), un strat sedimentar bine definit de grasime subcutanata galbuie care se formeaza, de regula, pe sau in jurul pleoapelor, a fost corelata cu bolile de inima. 

Aceste formatiuni galbene apar in zona pleoapei superioare sau inferioare, in apropierea coltului interior al ochiului.

Vezi mai jos legatura dintre bolile de inima si aceste formatiuni!

starea pleoapelor poate prevesti atacurile de cord


Atat barbatii, cat si femeile pot suferi de aceasta afectiune, in special dupa varsta de 40 de ani. Aceste formatiuni sedimentare de culoare galbuie sunt rezultatul depozitelor de colesterol si indica un nivel mai ridicat de colesterol la aproape jumatate dintre pacientii ce sufera de aceasta afectiune.

Depozitele adipoase sunt moi si nedureroase si nu afecteaza acuitatea vizuala. De fapt, majoritatea persoanelor care sufera de xantelasma se adreseaza medicului din ratiuni pur estetice. Aspectul neplacut al formatiunilor oculare este principalul motiv pentru care persoanele afectate decid sa le indeparteze chirurgical, fara a le considera, insa, un avertisment pentru alte probleme mai grave, nici in cazurile in care acestea recidiveaza in timp.

Dovezi stiintifice

O cercetare daneza recenta a confirmat legatura dintre bolile de inima si xantelasma. Profesorul Tibjaerg Hansen, conducatorul echipei de cercetatori, a trasat o serie de concluzii care schimba definitiv perceptia asupra acestor formatiuni aparent inofensive, care de cele mai multe ori sunt ignorate atat de pacienti, cat si de medici.

Barbatii afectati de xantelasma sunt predispusi unui risc cu 12% mai ridicat de a suferi un atac de cord, comparativ cu cei neafectati de aceasta problema. Riscurile sunt si mai mari in randul barbatilor cu varste cuprinse intre 70-79 de ani .

Femeile cu xantelasma sunt cu 8% mai predispuse riscului de atac de cord comparativ cu cele care nu sufera de aceasta afectiune.

S-a dovedit ca femeile sunt mai putin predispuse decat barbatii in ceea ce priveste riscul de a dezvolta boli cardiace, iar cercetatorii care au intreprins acest studiu explica faptul ca, la aceasta categorie de pacienti, xantelasma permite o predictie foarte exacta a probabilitatii de a dezvolta boli de inima.

Cercetarea a concluzionat ca xantelasma poate reprezenta un indicator pentru atac de cord, ateroscleroza severa, boli de inima si deces, si asta independent de alti factori asociati precum hipercolesterolemia, obezitatea, fumatul si hipertensiunea arteriala.

Incidenta cazurilor de xantelasma la toate categoriile de varsta indica o probabilitate crescuta a bolilor de inima, a atacului de cord si a decesului datorat acestora. Atat barbatii, cat si femeile care prezinta aceste formatiuni adipoase galbui la nivelul pleoapelor sunt mai predispusi riscului de atac de cord, iar viata lor ar putea fi pusa in pericol chiar in decurs de 10 ani de la aparitia acestor semne.

S-a dovedit ca barbatii sunt mai predispusi la boli de inima.

Daca se intampla sa remarci pe pleoape aceste formatiuni de culoare galbuie, este foarte important sa faci cat mai repede o analiza a sangelui in vederea verificarii nivelului colesterolului.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului ATENȚIE - Semnalele de alarmă cu privire la instalarea unui atac de cord se remarcă la nivelul pleoapelor!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu