Posted by / miercuri, 26 august 2015 / No comments / ,

După ce citești aceste lucruri, nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe oriPublicitate
Un articol de Maya

Potrivit specialistilor de la Consiliul Britanic al Igienei Globale (The British Council Global Hygiene), mai mult de 85% dintre persoane nu spala buretii de bucatarie la temperaturi suficient de mari cat sa omoare microorganismele periculoase.

Asa cum au indicat testele de laborator, pe buretii de vase si pe prosoapele de bucatarie se gasesc de sase ori mai multe microorganisme decat pe clantele usilor sau pe vasul de toaleta, care sunt considerate cel mai mare focar de infectie. Prosoapele de bucatarie ofera un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor, intrucat microorganismele adora umezeala.

buretii de vase se incarca foarte usor cu bacterii


In Marea Britanie, specialistii au descoperit ca 90% din buretii de bucatarie folositi au un procent ridicat de organisme microscopice, in timp ce 10% sunt „total inadecvati” uzului casnic datorita riscurilor infectioase pe care le implica.

Aproximativ 7% din buretii de vase contin peste un miliard de organisme microscopice pe metru patrat, dintre care 60% constau in mult-temuta bacterie E. coli, iar 25% dintre ele contin inclusiv microbi Pseudomonas spp., care contamineaza cu predilectie ochii si pielea, putand cauza infectii grave, chiar letale.

Sfaturi pentru o igiena mai buna si o mai mare siguranta de folosire:

•Dupa spalarea vaselor, spala laveta sau prosopul cu apa fierbinte si, la interval de doua zile, cu un detergent antibacterian;

•Inlocuieste buretii de vase la intervale regulate;

•Poti folosi un burete timp mai indelungat daca il fierbi sau il speli in masina de spalat vase la temperaturi de peste 60 de grade;

•La curatarea spatiilor menajere, foloseste servetele antibacteriene in loc de prosoape, mai ales la stergerea suprafetelor pe care ai pregatit preparate din carne.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului După ce citești aceste lucruri, nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe ori

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu