Posted by / sâmbătă, 11 iulie 2015 / No comments / ,

Alege o imagine și vezi ce spune despre tine – Jocul descoperirii de sineUn articol de Calin Petru Barbulescu

Iata scenariul . . .

Imagineaza-ti ca te uiti inspre cer. Cerul este albastru si senin. Acum vizualizeaza peisajul de sub cerul pe care il privesti. Care dintre scenele ilustrate mai sus iti vine in minte? Alegea acea imagine care te face sa te simti relaxat, calm si senin – dar nu zabovi mult asupra alegerii! Ramai asupra imaginii care te atrage in mod involuntar.

Psihologia secreta din spatele raspunsului tau . . .

acest test psihologic de alegere a imaginii preferate dezvaluie detalii interesante despre personalitate

Culorile sunt elemente esentiale in viata noastra. Stiai ca nuantele de albastru au proprietatea de a incetini pulsul cardiac si de a regla ritmul respiratiei? Peisajul pe care l-ai ales sub cerul albastru descris furnizeaza indicii asupra talentelor tale ascunse, latente, nebanuite.

1. Daca ai ales peisajul inzapezit alb:

Ai un talent innascut pentru dezlegarea si rezolvarea ideilor si situatiilor complexe. Adanc in interior, ai o buna capacitate de a lua decizii clare si ferme si posezi, de asemenea, o intuitie buna. Esti un vizionar prin definitie.

2. Daca ai ales peisajul marin albastru:

Ai un talent innascut pentru comunicare. Detii abilitati interpersonale bine definite, astfel incat esti un excelent impaciuitor, negociator sau „depanator” de relatii interumane. Cei din jurul tau colaboreaza mai bine in prezenta ta. Esti un consilier prin definitie.

3. Daca ai ales peisajul montan verde:

Ai un talent innascut pentru auto-exprimare. Indiferent de situatie, reusesti mereu sa gasesti cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce simti. Din acest motiv, celor din jurul tau le este usor sa empatizeze cu tine, chiar daca nu constientizeaza acest lucru. Esti un artist prin definitie.

4. Daca ai ales campul cu flori galbene:

Ai un talent innascut pentru memorare, atat voluntar, cat si involuntar. Din acest motiv, mintea ta debordeaza mereu de idei, astfel incat dispui de un potential creativ nemarginit. Esti un filozof prin definitie.

Originile jocului de autocunoastere

Conceptul acestui joc porneste de la ideea imaginata de doi psihologi japonezi, Tadahiko Nagao si Isamu Saito, care a dus la nasterea unei discipline denumite „Kokologie”, sau studiul „mintii” (Kokoro) in japoneza. Kokologia se bazeaza pe stiinta psihologiei si are ca scop descoperirea atitudinilor ascunse pe care le manifestam despre noi insine, despre cei din jurul nostru, si despre lume in general, folosind o serie de jocuri interesante si imaginative precum cel pe care tocmai ti l-am prezentat!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Alege o imagine și vezi ce spune despre tine – Jocul descoperirii de sine

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu